Rakouská televize odvysílala první rozhovor s Nataschou Kampuschovou

Za mimořádného zájmu veřejnosti odvysílala večer rakouská televize ORF2 první interview s Nataschou Kampuschovou, která strávila více než osm let v zajetí u svého únosce Wolfganga Priklopila. Pořad sledovaly na dva miliony diváků. Hned po Rakousku odvysílala pořad pro enormní zájem německá televizní stanice RTL.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rozhovor s Nataschou Kampuschovou

rozhovor s Nataschou Kampuschovou | Foto: AFP

V exkluzivním interview pro rakouskou veřejnoprávní televizi popisovala Natascha Kampuschová kritické momenty ze svého osmiletého zajetí. Její mimika a gestikulace napověděly hodně o životě v bunkru, o věčném strachu, který jí každou minutu provázel.

Na doporučení odborníků se Natascha rozhodla vystoupit s odkrytou tváří. Původně se spekulovalo, že bude během rozhovoru schovaná za plentou nebo její obličej bude rozostřený. Před kamerami vystoupila dívka ve fialové blůzce a s růžovým šátkem na hlavě, jejíž pohled byl sebevědomý a odhodlaný.

Prioritou velmi šetrně vedeného rozhovoru byla ochrana lidské důstojnosti s ohledem na snadno zranitelný psychický stav osmnáctileté dívky. Svého bývalého věznitele označila za paranoika, který jí ale zahrnoval dárky. Podle bývalé zajatkyně to byl projev jeho špatného svědomí. "Říkala jsem mu už měsíce před tím, že už takhle nemohu dál žít a že se určitě pokusím o útěk," řekla Kampuschová.

Rozhovor, který ve čtvrtek večer odvysílá i Česká televize na svém druhém programu, Kampuschová občas prokládala úsměvy a až na nachlazení, které se projevovalo pokašláváním, působila zdravě. Prozradila také, že si chce udělat maturitu a cestovat. Nevyloučila, že by se mohla stát herečkou nebo o sobě napsat knihu. "To hlavní přání, které jsem si splnila, je svoboda. Byla jsem nakupovat. Byla jsem inkognito na zmrzlině," uvedla.

Marie Woodhamsová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme