Gang v uniformách zavraždil na Slovensku podnikatele a postřelil policistu

Slovenská policie pátrá po skupině nebezpečné pachatelů v okolí Bánské Bystrice. V noci zastřelili jednoho podnikatele, sedm dalších lidí spoutali a na útěku pak postřelili policistu. Ozbrojenci použili policejní uniformy a zřejmě i falešné policejní průkazy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie u vraždy

Policie u vraždy | Foto: Jan Rosenauer

Vražda i následný útok na policisty připomíná mafiánské praktiky z 90. let, kdy na Slovensku proti sobě bojovali organizované skupiny.

Zavražděným mužem je obchodník s pohonnými hmotami, kterého podle slovenských médií útočníci zastřelili přímo v jeho domě před očima manželky a sedmileté dcery. Všichni použili černé policejní uniformy a zřejmě proto se jim podařilo obelstít policejní hlídku a jednoho z mužů trefit do krku.

Celou oblast postupně uzavřeli pořádkoví policisté a speciální jednotky, pachatelé však unikají. Ve vozidle pachatelů našli vyšetřovatelé větší množství výbušnin, například semtex, roznětky a další pyrotechnický materiál.

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme