Světové ekonomické fórum o mírovém soužití

Druhým dnem, už především v tematických sekcích a panelových diskusích, pokračuje ve švýcarském Davosu Světové ekonomické fórum. Dominuje mu téma mírového soužití různých náboženství. Německá kancléřka Angela Merkelová, která fórum zahajovala, se už sešla s prezidentem palestinské autonomie Mahmúdem Abbásem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Zdroj: ČTK

"Jsme svědky více náboženských konfliktů než dříve, nebo se pouze o nich díky globalizaci více dozvídáme?," ptá se vedoucí jedné z dnešních panelových diskusí. Podle německé kancléřky Merkelové, která předsedá EU i skupině G8, je načase, aby především západní politici využili globalizaci ve prospěch všech.

Příliš mnoho otázek a příliš krásných idejí soudí odpůrci Světového ekonomického fóra. "Nepřinášejí žádná řešení ani odpovědi," soudí jeden z davoských studentů.

Organizace Globální spravedlnost a Public Eye veřejně kritizují Fórum a už také udělili Světové ceny hanby těm společnostem, které zneužívají lidskou práci, ničí životní prostředí či spekulují s cenami ropy. Jsou mezi nimi olejářský koncern BP, Coca-Cola, ale především výrobce pneumatik Firestone za otrocké podmínky na plantážích kaučuku v Liberii.

Milan Kopp, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme