Zvukové knihy hlavním hitem letošního veletrhu v Lipsku

Zvukové knihy na "cédéčkách" a ve formátu mp3. To je hlavní hit tradičního knižního veletrhu, který začal v Lipsku. Na něm se odborné i laické veřejnosti představí 2200 vystavovatelů z celého světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

knižní veletrh v Lipsku

knižní veletrh v Lipsku | Zdroj: ČTK

Knihkupci nezažívají v této době zrovna zlaté časy. Právě zvukové knihy ale zaznamenávají obrovský boom. V roce 2006 stoupnul jejich prodej o 17 a půl procenta a tento trend má dál pokračovat. Podle německých knihkupců 88 procent dětí ve věku od pěti do devíti netrápí se čtením pohádek rodiče, ale zapne si zvukovou knížku. Zvýšená poptávka se přitom týká taky rozhlasových her.

Paralelně s veletrhem probíhá na nejrůznějších místech ve městě literární festival s vypovídajícím názvem "Lipsko čte." Na 1900 akcích bude až do neděle svá díla předčítat 1500 autorů. Zájemci o literaturu se své vášni oddají mimo jiné v akváriu lipské ZOO nebo staré přádelně bavlny.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme