Milionářskou rallye po tragické nehodě organizátoři zrušili

Po tragické nehodě zrušili pořadatelé závod Gumball 3000. Takzvané milionářské rallye se účastní majitelé rychlých luxusních aut, kteří projíždějí Evropou nepovolenou rychlostí a pořádají divoké večírky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Start závodu Gumball 3000 v Albánii

Start závodu Gumball 3000 v Albánii | Foto: AFP

Dva Britové, třicetiletý Nichalas Morley a o dva roky starší McConvil, teď ale v Makedonii způsobili nehodu, při které zahynul sedmašedesátiletý muž a jeho žena je v kritickém stavu. Z místa činu ujeli, policie je ale dostihla a zatkla. Obviněným hrozí jeden rok vězení.

Organizátoři vyjádřili hlubokou soustrast a rallye zrušili. Závodníci byli přes noc v Bratislavě a dnes by se měli vracet přes Českou republiku. Milionářská rallye se pravidelně pořádá od roku 1999 a vyvolává spoustu sporů. Britský list Sunday Times svého času závod označil za "organizované výtržnictví" a nejškodlivější britský vývozní artikl, zatímco organizátoři ji považují za "poslední skutečné dobrodružství moderní doby".

Adam Weiss Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme