Blesk zabil v Německu tři stavební dělníky

Tři lidské životy si vyžádaly prudké bouře, které se v posledních 24 hodinách přehnaly nad Německem. Bahno, voda a kroupy také zapříčinily neprůjezdnost řady komunikací. S problémy se potýkala také železniční doprava.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bouře v Německu

bouře v Německu | Zdroj: ČTK

Čtyři stavební dělníci se v braniborském Werbigu schovali před bouřkou pod bagr. Do něj ovšem udeřil blesk a tři muže na místě usmrtil. Čtvrtý dělník leží s těžkým zraněním na jednotce intenzivní péče.

Vyvrácené stromy a padající větve zkomplikovaly na řadě míst silniční i železniční dopravu. Omezení postihlo i berlínský S-Bahn.

Na německé straně Krušných hor zasypaly kroupy ulice některých obcí a měst až do výše půl metru. Ve Freibergu museli k odklízení ledové vrstvy použít dokonce pluh.

Krajně nepříznivé počasí předpovídají meteorologové pro velkou část Německa i na dnešek a zítřek. V oblastech s nadmořskou výškou nad 1200 metrů jsou dokonce hlášeny sněhové přeháňky.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme