Jedno z oddělených slovenských siamských dvojčat zemřelo

Pětiměsíční Marek podlehl rozsáhlé infekci a selhávání životně důležitých orgánů. Oznámila to Dětská fakultní nemocnice s poliklinikou v Bratislavě, kde lékaři dvojčata téměř před dvěma týdny operovali. Marek byl podle lékařů už týden v kritickém stavu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

oddělená dvojčata v nemocnici

oddělená dvojčata v nemocnici | Zdroj: ČTK

"Marek Müller navzdory komplexní resuscitační léčbě s medikamentózní a přístrojovou podporou několika orgánů zemřel v 6 hodin a 30 minut" uvedla na svých internetových stránkách nemocnice. Druhý z bratrů, Michal, byl v neděli potřetí na operaci poškozeného střeva.

Miška a Marka oddělili lékaři během náročné, mnohahodinové operaci 15. září. Chlepečci se narodili srostlí v oblasti břicha a dolní části hrudníku. Kdyby se lékaři o operaci nepokusili, oba chlapce by v krátké době čekala jistá smrt. Slovenským lékařům se už dříve podařilo úspěšně rozdělit dvouměsíční siamská dvojčata v roce 2000.

Milan Kopp, Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme