Poláci mohou uctít předky prostřednictvím virtuálního hřbitova

V Polsku si dnes připomínají Den všech svatých. Poláci navštěvují hroby svých příbuzných, ale mohou se také vydat na virtuální hřbitov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hřbitov

hřbitov | Foto: Jan Rosenauer

Virtuální hřbitov není recesí několika studentů informatiky. Dramatické osudy polského národa způsobily, že mnoho lidí neví, kde leží jejich předci, a alespoň tímto zvláštním způsobem mohou uctít jejich památku.

Virtuální hřbitov je fungující firmou, která nabízí velký rozsah služeb, i když jen ve světě počítačové grafiky. "Poplatek za umístění hrobu je symbolický, činí pouhých pět zlotých. Zpočátku jsme naši kapacitu pronajímali zadarmo, ale lidé si pořizovali hlavně hroby žijících politiků," popisuje těžkosti při založení hřbitova majitel internetových stránek Dariusz Palecki.

Vydělává na prodeji virtuálních svící nebo věnců. Za dva tisíce korun si u něj můžete pořídit VIP hrob s velkým náhrobkem nebo originálem sochy a na přilehlém hřbitově vám pohřbí i domácí zvíře. Ti, kdo chtějí absolutní klid, si mohou koupit virtuální místo v katakombách.

Martin Dorazín, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme