Farmaceutický gigant Teva investuje 100 milionů USD do opavského závodu

Více než půl druhé miliardy korun chce investovat izraelský farmaceutický gigant Teva do rozšíření výroby ve své opavské továrně Ivax Pharmaceuticals. V Jeruzalémě to dnes oznámil premiér Mirek Topolánek. V tuto chvíli jde o největší oznámenou investici, která by letos měla přijít ze zahraničí do České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Léky

Léky

Teva je světovou jedničkou ve výrobě generik, tedy kopie léčiv, jejichž cenu nezvyšuje patentová ochrana a snáze se proto prodávají. Experti proto odvětví považují za jedno z nejperspektivnějších. Návštěva jeruzalémského sídla Tevy dnes proto patřila k hlavním bodům Topolánkovy dvoudenní cesty do Izraele.

"Oznámená investice Tevy je velice významným počinem, protože v té první fázi se jedná zhruba o stomilionovou investici v dolarech. Perspektivně míním, že Teva zdvojnásobí produkci opavského závodu," uvedl český premiér.

S izraelským premiérem Ehudem Olmertem podepsal Topolánek dohodu o vytvoření fondu pro vědeckou spolupráci. Jak řekl, právě farmaceutický průmysl je jedním z oborů, kde je možné tyto vztahy rozvíjet.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme