Eurosong jde do finále

V srbské metropoli Bělehradě už jsou známi všichni finalisté soutěže Eurosong. Rozhodli o nich diváci ve 43 evropských státech včetně České republiky a ve Spojených státech a Austrálii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurosong

Eurosong | Foto: Česká televize

Mezi favority se řadí zástupkyně mimo jiné Ukrajiny, Gruzie, Švédska, Ruska, Řecka, Dánska a Švýcarska. Ve druhém semifinále doslova zazářily kromě reprezentantů Ruské federace a Řecka všichni ostatní zmiňovaní interpreti.Ukrajinka a Švédka zapůsobily nejen svými písněmi, ale také šarmem a ženskostí.

Gruzínka nejen jímavým provedením, výběrem písně Bude mír a též elegancí ale také faktem, že je od narození nevidomá. Předpokládá se , že na přímý přenos se dívalo přinejmenším 200 milionů televizních díváků, podobně jako v prvním semifinálovém přenosu.

Zástupkyně České republiky rozhodně nezklamala, ačkoli jí mezi finalisty diváci 43 evropských zemí do finále neposlali. Tereza Kerndlová zanechala v Bělehradě se svým týmem silný a profesionální dojem. Ještě včera se její velká fotografie objevila v nejprestižnějším srbském deníku Politika a Kerndlová byla neustále v zájmu zahraničních reportérů.

Celý český tým odvedl pro úspěch maximum možného. V soutěži Eurosong ale hraje velkou roli také lobování ve prospěch vlastního zástupce před i v průběhu soutěže v ostatních zúčastněných zemích přímo z domova. Dva roky účasti jsou zřejmě pro úspěch málo.

Bělehrad a celé Srbsko se na megasoutěž připravilo dokonale. Moderátoři odvádějí výkon na světové úrovni a jsou naprosto bezprostřední. Tím si účastníky získávají i všichni organizátoři a obyvatelé srbského hlavního města.

Ostatně Srbové by chtěli zopakovat úspěch Marije Šerifovič z minulého roku. Organizátoři myslí téměř na všechno - například zřídili náhradní studio a náhradní sčítací středisko, pokud by došlo k zemětřesení.

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme