Itálie kvůli přílivu imigrantů vyhlásila stav nouze

Stav nouze vyhlásila italská vláda kvůli přílivu imigrantů. Ten dosud platil ve třech jihoitalských oblastech, konkrétně na Sicílii, v Kalábrii a Puglii. Nově je ale rozšířen na celé italské území, jako již vícekrát v uplynulých letech. Podle ministerstva vnitra, připlulo do Itálie v první polovině letošního roku 10.600 lidí, což je přibližně dvakrát více než loni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moře

Moře | Foto: Blanka Černá

Vyhlášení stavu nouze by mělo urychlit všechny administrativní postupy nutné pro vytvoření důstojných podmínek pobytu pro přistěhovalce. Šéf odboru ministerstva vnitra pro imigranty Mario Morcone popřel, že by silná vlna imigrace byla známkou, že nefungují nová opatření týkající se ilegální imigrace.

Upřesnil, že tentokrát připlouvá méně severoafričanů a více lidí utíkajících před válkou a hladem. V první řadě ze Somálska, Eritrei, Etiopie, Darfúru a také z Afghánistánu.

Tento týden vstoupily v platnost restriktivní normy proti ilegální imigraci. Ta se mimo jiné považuje za trestný čin a přitěžující okolnost v případě, že se ilegální imigrant dopustí trestného činu.

Vědunka Lunardi Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme