Trnavský soud propustil na svobodu vraha z kontroverzního případu Cervanová

Na svobodu se předčasně dostane muž, který byl odsouzen za vraždu slovenské medičky Ludmily Cervanové před 32 lety. Jeden z nejkontroverznějších případů česko-slovenského soudnictví ukončil Nejvyšší soud v Bratislavě, když před dvěma lety poslal do vězení šest obžalovaných. Ti svoji vinu nikdy nepřiznali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Miroslav Panuška

Jako první opustí věznici Miloš Kocúr. On i jeho kolegové si odpykali dlouhé tresty během socialismu, po převratu se všichni dostali na svobodu a teprve rozhodnutím Nejvyššího soudu skončili za mřížemi znovu a musel si odsedět zbytek trestu.

Proti jejich odsouzení protestovaly desítky lidí a organizací, některá média dlouhodobě přinášela nové důkazy o jejich nevině a kritizovala údajně účelové rozhodování soudců.

Zavražděná a znásilněná studentka byla dcerou vysoce postaveného důstojníka a podle kritiků policie potřebovala někoho dostat do vězení. Ve věci se osobně angažoval i tehdejší prezident Gustáv Husák. Na základě případu vznikl i český film Bolero.

Související příspěvek:
Vina vrahů medičky Cervanové potvrzena

Marika Táborská, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme