Německé dráhy kontrolovaly a mazaly e-maily zaměstnanců

Německými drahami otřásá skandál kvůli kontrolování e-mailové komunikace zaměstnanců. Státní dopravce totiž přiznal, že v roce 2007 mazal hromadné e-maily stávkujících strojvedoucích, vyzývajících ke stávce. Kvůli aféře se množí volání po rezignaci generálního ředitele drah Hartmuta Mehdorna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

německý vlak

německý vlak | Foto: Jan Rosenauer

Šéf posledního velkého státního podniku v Německu Mehdorn ale bojiště vyklidit nehodlá. Tvrdí, že se žádný z jeho zaměstnanců, kontrolujících u ostatních elektronickou poštu, nedopustil trestného činu a že jsou tlaky na jeho rezignaci politicky motivované.

Odborové svazy železničářů GDBA, Transnet a GDL chtějí Mehdornovu hlavu kvůli zjištění, že dráhy nechaly smazat e-mail, kterým nespokojení strojvedoucí vyzývali ke stávce. Odborové sdružení strojvedoucích kromě toho zvažuje podání trestního oznámení.

Předseda liberální FDP Guido Westerwelle si myslí, že je nepravděpodobné, že vedení drah nevědělo o systematickém monitoringu e-mailové komunikace. Německá média zase spekulují o tom, že spolkové kancléřce Angele Merkelové už s jejím chráněncem Hartmutem Mehdornem dochází trpělivost.

Přečtěte si také:
Nečekaně brzy tentokrát končí tarifní spor na německé železnici
Dopravu na německé železnici zasáhla varovná stávka
Stávka i skandál kolem špehování zaměstnanců tíží Německé dráhy
Vstup Německých drah na burzu se odkládá na další volební období
Vstup Německých drah na burzu se kvůli finanční krizi odkládá

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme