U policie v Košicích už padají hlavy kvůli brutální šikaně nezletilých Romů

Devět policistů z východoslovenských Košic muselo okamžitě odevzdat služební odznak kvůli brutálnímu zákroku proti podezřelým romským dětem. Policisté se psy je nutili k vzájemnému bití, chlapci se museli svléknout do naha a také se třeba líbat. Muži zákona si přitom celou scénu nahrávali na mobilní telefony a tento záznam unikl do médií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

prezident Policejního sboru SR Ján Packa

prezident Policejního sboru SR Ján Packa | Zdroj: ČTK

Sedm mužů zároveň čelí trestnímu stíhání z porušení pravomocí veřejného činitele a také z vydírání. Všichni jsou stíháni na svobodě.

O funkci přišli i čtyři vysocí důstojníci včetně jednoho ředitele správy. Policejní prezident Jána Packa stále zůstává v Košicích, kde řeší personální otázky, a je možné, že provede i další změny.

Na případ upozornil deník Sme, který získal videonahrávku patrně od příbuzných policistů. Týrání chlapců, kteří předtím oloupili ženu, označují novináři jako mučení a některá médi žádají hlavu policejního prezidenta Packy a ministra vnitra Róberta Kaliňáka.

Přečtěte si také:
Slovenští policisté brutálně šikanovali romské děti, média to označují za mučení

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme