V Bruselu se představila skupina MIG 21 s Jiřím Macháčkem

Brusel poznal, co je to dobrá česká muzika. Na zahradě Pražského domu hrála skupina MIG 21 s frontmanem Jiřím Macháčkem. Jaký měla úspěch, zaznamenal zpravodaj Českého rozhlasu Pavel Novák přímo z oken našeho bruselského studia i mezi diváky koncertu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MIG 21 v Bruselu

MIG 21 v Bruselu | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas
Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Novák: MIG 21 rozburácel Brusel

Ještě před začátkem koncertu se mohli Belgičané, Němci nebo Francouzi jen dohadovat, co to do Bruselu vlastně přiletělo za MIG z Česka. Nechali se přesvědčit přáteli a přišli na koncert pro ně neznámé skupiny.

"Myslím, že to bude nějaký rock, ale jinak o tom nemám ponětí. Bude to pro mne překvapení," podělila se o svá očekávání před koncertem Muriell.

To Kristina z estonského Tartu už alespoň trochu věděla, do čeho jde. Poslouchala několik písniček na Youtube, proto se přišla na koncert do Pražského domu podívat. Od večera čekala dobrou muziku a hodně zábavy.

Francouz Benjamin vůbec nevěděl, co si má pod názvem MIG 21 představit. "Myslím, že budu v jistém ohledu v této věci dost nováček," řekl. Když dozněla poslední písnička, Benjamin už měl v názoru na MIG 21 jasno. "Zbožňuji MIG 21. Pro mne už to nikdy nebude sovětské letadlo, ale česká rocková skupina. Jsem příjemně překvapený, prostě ohromený."

MIG 21 na pár hodin přistál v Bruselu, aby ukázal, co je to česká muzika. A byl to prostě nářez.

Pavel Novák, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme