Sopečný prach nad Evropou zasáhl ministerskou schůzku v Madridu

Mrak sopečného prachu zhatil účast několika ministrů financí Unie na schůzce v Madridu. Většina šéfů státních pokladem ze zemí eurozóny i zbytku sedmadvacítky se ale na jednání dostavila. Jednají o silnější koordinaci národních ekonomik a o způsobech předcházení dalším finančním krizím.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palacio Real, královský palác, Madrid

Palacio Real, královský palác, Madrid | Foto: Fotobanka stock.xchng, Pierre Benker

Kvůli prachu, který se šíří z islandského vulkánu nad Evropou nedoletělo do Madridu 6 unijních ministrů financí. Na jednání o novém uspořádání dohledu nad hospodářstvím jednotlivých zemí a o prevenci dalších krizí nemohli dorazit ministři z Velké Británie, Irska, Belgie, Švédska, Dánska a Polska.

Komisaři pro hospodářské záležitosti a pro vnitřní trh Rehn a Barnier stihli sopečnému mraku ujet v poslední chvíli. „Už jsme přemýšleli o středověkém vlakovém spojení. Že bychom jeli nějakým nočním vlakem z Bruselu do Paříže a pak do Madridu. Naštěstí jsme ale chytili poslední letadlo z letiště Orly a jsme tady,“ řekl Oli Rehn.

Kvůli postupujícímu prachovému mraku ale mnohým účastníkům madridské schůzky vyvstává otázka, jak se po jednání vrátit domů ?

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme