Podezřelý z vraždy švédské ministryně už zatčen

Švédská policie zadržela na stockholmském předměstí muže podezřelého z vraždy ministryně zahraničí Anny Lindhové. Podle agenturních zdrojů jde o 35letého Švéda krajně pravicového politického zaměření, který byl už 18krát trestán za různé delikty včetně násilí. Zatkli ho policisté v civilu na stockholmském předměstí Solna, v restauraci poblíž fotbalového klubu Rasunda. Tam sledoval stockholmské derby na televizní obrazovce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Lindhová

Anna Lindhová | Zdroj: ČTK

Vyšetřovatelé mají za to, že zatčený se velmi podobá muži, jehož snímky byly před pár dny zveřejněny. Jeho DNA bude podrobeno testům a srovnáno s DNA krve nalezené na noži, kterým byla Lindhová před týdnem pobodána, a na baseballové čepici, nalezené na místě činu. K výslechu bylo na policii předvedeno také několik osob včetně rodinných příslušníků podezřelého.

Podobu útočníka vyšetřovatelé získali ze záznamů vnitřního kamerového okruhu v obchodním domě NK v centru Stockholmu, kde byla Lindhová ve středu zavražděna.

Populární politička Lindhová je druhou obětí násilí v moderních švédských politických dějinách. V roce 1986 byl ve Stockholmu zavražděn premiér Olof Palme, když se vracel z kina domů. Jeho vrah zůstal dodnes nevypátrán.

Milan Kopp, Kateřina Pospíšilová, Martin Drtina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme