Byl to dobrý člověk, říkají kolegové mrtvého polského řidiče. Do Berlína přijel o den dřív

Kamion, který vjel v pondělí večer do davu lidí na vánočních trzích v Berlíně, patřil společnosti ze severozápadního Polska. Sedmatřicetiletý Lukasz o sobě dal naposledy vědět pět hodin před tragédií. Jeho tělo bylo nalezeno v kabině vozu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamion najel v Berlíně do vánočních trhů

Kamion najel v Berlíně do vánočních trhů | Zdroj: Reuters

Podle polských médií vše nasvědčuje tomu, že byl řidič unesen a zastřelen. Jeho identitu potvrdil majitel spediční firmy Ariel Żurawski. „Byl to můj bratranec. Zůstala po něm žena a dítě. Cítím velký smutek. Ještě nedávno jsme spolu telefonovali a bavili jsme se o rodinném setkání na Vánoce,“ řekl.

Lukasz musel v Berlíně čekat na vyložení ocelových konstrukcí. Do německé metropole přijel o den dřív, ale firma konstrukce odmítla převzít. Z Berlína se měl pak znovu vydat do Itálie, odkud materiál dovezl.

ONLINE: Nejsme si jisti, že máme správného muže, připouští policie. Útočník může být na útěku

Číst článek

Podle spolupracovníků byl Lukasz milý a tichý muž, žádné problémy s ním nebyly. „Odpoledne se nám neozval. Nevíme, co se s ním stalo. Znám ho od dětství, můžu se za něj zaručit,“ řekl majitel společnosti Żurawski.

Kolem čtvrté odpoledne si zašel polský řidič na kebab, zachytila ho i bezpečnostní kamera v bistru. Zhruba v 15:40 pak satelitní systém kamionu zaznamenal pohyb vozu, podle deníku Gazeta Wyborcza se s ním útočník pravděpodobně učil jezdit.

Podle kolegů byl Polák spolehlivým šoférem. „Byl dobrým a hlavně zkušeným řidičem. Tuhle práci dělal několik let. Byl dobrý člověk, svědomitý pracovník a nebyl s ním žádný problém. Měli jsme ho rádi,“ řekl o řidiči jeho kolega Lukasz Wasik.

Filip Harzer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme