Egon Krenz nepochodil u Evropského soudu

Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku odmítl odvolání posledního komunistického prominenta bývalé NDR Egona Krenze. Ten žádal zrušení rozsudku německé justice, která ho poslala na šest a půl roku do vězení kvůli odpovědnosti za střelbu na uprchlíky u berlínské zdi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední východoněmecký komunistický vůdce u soudu prohlásil, že v 80. letech neporušil žádný zákon tehdejší Německé demokratické republiky a německý soud proto neměl právo ho odsoudit. Jak uvádí zpravodaj ČRo 1 - Radiožurnálu Milan Fridrich, Krenzův advokát žádal vedle zrušení rozsudku i finanční odškodnění od Spolkové republiky a úhradu soudních výdajů.

Evropský soud pro lidská práva všechny tyto požadavky odmítl s tím, že německá justice neporušila žádnou mezinárodní úmluvu, když Krenze poslala do vězení.

Milan Fridrich, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme