Hromové bučení. Cruz nepodpořil Trumpa, republikáni ho vypískali

Republikáni na nominační konferenci v Clevelandu zažili bouřlivý den. Potlesk střídal pískot. Nadšení vzbudil Mike Pence, který oficiálně přijal kandidaturu na viceprezidenta. Bučení vyprovodilo Teda Cruze, Trumpova rivala z primárek. Cruz totiž republikánského kandidáta na křeslo v Bílém domě ve svém projevu nepodpořil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senátor Ted Cruz při projevu na republikánském sjezdu

Senátor Ted Cruz při projevu na republikánském sjezdu | Zdroj: Reuters

Mike Pence přijal Trumpovu nabídku na viceprezidentskou kandidaturu v emotivním projevu, ve kterém nezapomněl zmínit konzervativní hodnoty, svůj životní příběh a podporu rodiny.

Trumpa označil Pence za osobitého člověka nezávislého ducha, který se nikdy nevzdá. Na sjezdu sklidil velký potlesk.

Na sociálních sítích ale Pence svým projevem nezaujal. Někteří komentáři nepovažují za dobrý start to, že se při projevu neobjevil ani v trendech na twitteru.

Zaujalo však křečovité přivítání s Donaldem Trumpem. Za „polibek nepolibek“ se oba spolukandidáti stali terčem posměchu.

Na sjezdu vystoupil i Trumpův soupeř v souboji o stranickou nominaci Ted Cruz. Za účast na republikánském konventu nejdřív sklidil potlesk, nadšení ale záhy vystřídal pískot a bučení.

„Jsem potěšený vřelým aplausem,“ komentoval Cruz ironicky reakci na svou řeč v rozhovoru pro Český rozhlas.

Účastníkům sjezdu se nelíbilo, že v projevu Donalda Trumpa nepodpořil. Cruz vyzval republikány, aby šli k volbám a hlasovali podle svého svědomí.

Jméno oficiálního stranického kandidáta zmínil jenom jednou, a to, že Trumpa nepodpořil, publikum rozlítilo. Kvůli obavám o bezpečnost vyvedli pořadatelé ze sálu jeho manželku Heidi.

Prostřednictvím videozáznamu promluvil na konferenci i floridský senátor Marco Rubio, další ze soupeřů Trumpa ve stranických primárkách. Ten na rozdíl od Cruze prezidentského kandidáta podpořil.

Lenka Kabrhelová, Filip Harzer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme