Nejméně 77 lidí bylo zraněno při výbuchu plynové láhve v kavárně na jihu Španělska

V jihošpanělském městě Vélez-Málaga vybuchla v kuchyni kavárny plynová láhev. Příčina exploze zatím není známa. Podle listu El País zranění utrpělo nejméně 77 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch plynové láhve v kavárně ve španělském městě Vélez-Málaga zranil desítky lidí

Výbuch plynové láhve v kavárně ve španělském městě Vélez-Málaga zranil desítky lidí | Zdroj: ČTK

K výbuchu došlo v sobotu v podvečer v kavárně La Bohemia, která se nalézá poblíž centra města. Některé zraněné musela do nemocnic převážet policejní auta, protože na místě nebylo dost sanitek.

Nejméně čtyři osoby byly při explozi propanbutanové láhve zraněny vážně. Podle mluvčího místní nemocnice jsou ale nyní mimo ohrožení života. Asi polovinu zraněných už lékaři propustili. Výbuch podle listu El País způsobil také velké hmotné škody.

Podle místních médií hosty kavárny chvíli před explozí varoval kuchař a zabránil tak vážnějším následkům. Exploze prý vyvolala chaos i proto, že nedaleko kavárny stojí místní sídlo vládnoucí Lidové strany.

Ulice andaluského města jsou plné turistů, protože tam právě probíhají oslavy svátku archanděla Michaela. Starosta všechny akce spojené s oslavami dočasně pozastavil.

ČTK, Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme