Požár ve Slovenském ráji pod kontrolou

Více než 400 lidí o víkendu pokračovalo v hašení požáru, který od pondělí uplynulého týdne zničil kolem 64 hektarů lesa v národním parku Slovenský ráj v katastru obce Hrabušice u Spišské Nové Vsi. Krizový štáb dnes rozhodl o snížení počtu vrtulníků nasazených do hašení na polovinu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nyní jsou tak v akci už jen dva maďarské vrtulníky a vrtulník slovenského ministerstva vnitra, které se v současnosti soustřeďují na lokalitu ústí Černé doliny v blízkosti „skalních věžiček", kam se lidé ani jiná technika nedostanou. Ostatní stroje (jeden český, polský a jeden slovenský) se dnes vrátily domů.

Situace se zdá být zcela pod kontrolou, největší starost však hasičům dělají lokální ohně, které se objevují sporadicky i na místech, které byly dřív uhašeny. Důvodem je tlení kořenů stromů a podloží, které se při silnějším větru znovu rozhoří. Příčina požáru, který vypukl v národním parku začátkem uplynulého týdne a který si vyžádal šest lidských životů, stále není známa. Na jejím objasnění pracují kriminalisté z okresního úřadu vyšetřování ve Spišské Nové Vsi.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme