Při střetech v Sangerhausenu a Schwerinu mezi uprchlíky a místními se lehce zranili čtyři lidé

Na východě Německa ve dvou městech se střetli v pátek večer místní obyvatelé se žadateli o azyl. Potyčky si vyžádaly čtyři lehce zraněné. Policie vyšetřuje, jestli nešlo o útoky s xenofobním motivem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ulice Schwerinu

Ulice Schwerinu | Foto: Klára Stejskalová

První incident se stal v obci Sangerhausen ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. Zde se střetlo asi dvacet místních obyvatel s několika žadateli o azyl původem ze Sýrie. Tři Syřani utrpěli lehké zranění, uvedla policie.

Rvačku pravděpodobně vyvolal incident, při kterém 15letý Syřan zranil 16letého chlapce ze Sangerhausenu. Skupina místních se pak pravděpodobně vydala chlapce pomstít. Když policie dorazila k místní ubytovně pro žadatele pro azyl, bylo už po rvačce. Přesné okolnosti konfliktu policie vyšetřuje.

K druhému incidentu došlo v metropoli spolkové země Meklenbursko- Přední Pomořasnko Schwerinu. Skupina asi deseti žadatelů o azyl napadla na náměstí v centru města skupinu asi 30 Němců. Policii se podařilo skupiny od sebe rychle oddělit. Zraněn byl jeden mladík.

Ve Schwerinu jde během tohoto týdne již o druhou rvačku na stejném místě. V úterý se na náměstí popraly dvě skupiny žadatelů o azyl. Místní policie už před několika týdny posílila hlídky ve středu města, protože tu k potyčkám mezi místními mladíky a obyvateli azylových center dochází často.

Podobnému konfliktu došlo už v polovině září v saském Budyšíně (Bautzen). Zde se střetly mladí imigranti s pravicovými radikály.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme