Trump: Obamu by měli vyšetřovat, o aféře Clintonové s e-maily celou dobu věděl

Americký republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump obvinil Baracka Obamu z toho, že o aféře s e-maily Hillary Clintonové dlouho věděl. Měli by se o něj proto zajímat policejní vyšetřovatelé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední debata kandidátů na amerického prezidenta Hillary Clintonové a Donalda Trumpa

Poslední debata kandidátů na amerického prezidenta Hillary Clintonové a Donalda Trumpa | Zdroj: Reuters

„To je ten důvod, proč stojí za Hillary. Nechce do toho být taky zavlečený, protože o její soukromém serveru celou dobu věděl,“ uvedl Trump v rozhovoru pro agenturu Reuters. „To znamená, že musí být vyšetřován,“ dodal.

V rozhovoru pro agenturu Reuters rovněž prohlásil, že v případě svého zvolení prezidentem chce spolupracovat s demokraty v prosazování zákonů. Řekl také, že v cestě k jeho zvolení stojí překážka v podobě nejednoty republikánů.

Zničení Země meteoritem by bylo lepší než vítězství Trumpa či Clintonové, myslí si mladí Američané

Číst článek

„Pokud by mě vedoucí republikánští představitelé podporovali, nemůžeme tyto volby prohrát. Bylo by to nemožné," řekl s tím, že jsou voliči kvůli postoji vedení strany zmateni.

Trump také zaútočil na svou demokratickou sokyni, která podle něj nemá žádné řešení války v Sýrii. „Podívejte, s ní to povede ke třetí světové válce. Neví, co dělá, stejně jako to nevěděla s Libyí či s čímkoli jiným, čím se zabývala," řekl.

Hillary Clintonová svůj soukormý e-mail ke komunikování utajovaných informací používala, podle šéfa FBI James Comeye tím ale trestný čin nespáchala. Comey to řekl už v červenci ve vyšetřovacím výboru Sněmovny reprezentantů. Její rival v boji o prezidentksé křeslo celou kauzu dlouhodobě využívá k tomu, aby Clintonovou před listopadovými volbami zdiskreditoval.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme