Turné 4 můstků začalo. Kvalifikací v Oberstdorfu prošli Koudelka, Janda a Hlava

Ze čtveřice českých reprezentantů na letošním Turné čtyř můstků skokanů na lyžích nepostoupil do úvodního závodu pouze Jan Matura. Zbylá trojice Lukáš Hlava, Jakub Janda a Roman Koudelka kvalifikací prošla, byť s průměrnými výkony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skoky na lyžích zažívají největší událost sezony. Kvalifikací v Oberstdorfu začala Turné 4 můstků (ilustrační foto)

Skoky na lyžích zažívají největší událost sezony. Kvalifikací v Oberstdorfu začala Turné 4 můstků (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Nejlepším z Čechů v kvalifikaci byl Roman Koudelka, který se skokem dlouhým 126 metrů zařadil na 20. místo. Vysloužil si tak lehčího soupeře pro KO souboj v prvním kole zítřejšího závodu, bude jím 24letý Rus Ilmir Hazetdinov.

Za skoky dlouhé 119, respektive 118 metrů se do prvního závodu začínajícího ročníku Turné dostali i Lukáš Hlava a Jakub Janda. V prvním kole ale budou mít těžší soupeř. Lukáš Hlava se utká s Němcem Richardem Freitagem, Jakuba Jandu čeká 11. muž kvalifikace, Japonec Daiki Ito.

116 a půl metru nestačilo k postupu Janu Maturovi.

Do role favorita se v bavorském středisku výrazně přihlásil Slovinec Peter Prevc. Vedoucí muž světového poháru skočil 136,5 metru, přestože skákal z nižšího nájezdového okna než jeho soupeři. Kvalifikaci vyhrál a jeho zítřejším soupeřem bude Nor Andreas Stjernen.

Nejdelší skok kvalifikace předvedl Nor Johann Andre Forfang, který doletěl až na značku 139 metrů, nižší bodové kompenzace ho odsunuly na 3. místo.

Průměrný skok, hodnotí Koudelka kvalifikaci. Má problém s nájezdovou rychlostí

Číst článek

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme