Samková bude ve Feldbergu obhajovat vítězství. V Německu se představí ve dvou závodech

Českou snowboardkrosařku Evu Samkovou čeká neobvykle nabitý víkend. Německý Feldberg je totiž jediným místem, kde se v aktuální sezoně pojedou hned dva závody Světového poháru, což by chtěla využít k tomu, aby se vrátila do čela elitního seriálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Filip Jandourek

Olympijskou vítězku ze Soči čeká v pátek kvalifikace na sobotní závod. Trať ve Feldbergu si už stihla vyzkoušet a hned s pádem.

„První jízdu jsem nedojela, ale pak už jsem všechno dojela. Je to dobrá trať na to, že nám před týdnem posílali fotky, na kterých byla vedle trati jenom hlína. Jsem ráda, že to dopadlo takhle, i když tedy někteří nadávají, že je to malá trať,“ přibližuje Eva Samková, jak to vypadá na svahu v pohoří Schwarwald, kde loni při premiéře Feldbergu ve Světovém poháru hned závod ovládla.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Evou Samkovou před dalšími závody SP mluvil reportér ČRo Jakub Marek

To se ale vyřazovací jízdy jely v šesti lidech.

„Tento rok je to pro čtyři, protože je celá trať užší. Viděla jsem nějaké jízdy po čtyřech a i tak se tam poťukali, takže to je super,“ nezapomíná olympijská šampionka ani na diváky, které právě kontaktní souboje ke snowboardkrosu přitahují.

A přestože je na jihozápadě Německa zatím mlhavo a sychravo, dokázal kanadský servisman českého týmu J. P. Trottier připravit Evě velmi rychlé prkno.

„Myslím, že se máza povedla. Evce to jelo moc hezky a někdy až moc,“ říká kouč trenéra Marek Jelínek.

„Jelo to pekelně rychle. V té první jízdě mě to trochu překvapilo,“ doplňuje Eva Samková svého trenéra Marka Jelínka.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme