Reparát vyšel. Eva Samková vyhrála ve Feldbergu druhý závod Světového poháru

V sobotu dojela osmá, věřila v lepší neděli a měla pravdu. Snowboardcrossařka Eva Samková vyhrála závod Světového poháru v německém Feldbergu, kde obhájila loňské prvenství. V celkovém pořadí zůstává na druhém místě za Australankou Brockhoffovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu | Foto: Jakub Marek

Snowboardcrossařka Eva Samková si dojela pro svůj druhý triumf v sezoně i přes to, že odstartovala zhruba dvě vteřiny po svých soupeřkách. Jak ale sama po dojezdu řekla, jednalo se o taktický prvek. „Trenér Marek Jelínek před finále přišel a domluvili jsme se, že zkusím odstartovat později,“ prozradila olympijská vítězka ze Soči.

Jelínkův plán se v pozdější části trati vyplatil. Zatímco se soupeřky tlačily mezi sebou, rodačka z Vrchlabí je dojela a na posledním skoku se dostala přes všechny své sokyně. „Stihla jsem je dřív, než po mě Marek chtěl. Nakonec to bylo akorát,“ těšilo třiadvacetiletou Samkovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snowboardcrossařka Eva Samková si dojela pro vítězství ve Feldbergu

„Holky mi dole říkaly, že to bylo chytré rozhodnutí. Jsem ráda, že vyšlo,“ uvedla dále trojnásobná mistryně světa juniorů.

Česká reprezentantka zároveň dodala, že podobný kousek zkusila poprvé, ale v budoucnu jej neplánuje využívat častěji. Na zlepšených startech by totiž chtěla zapracovat, především tedy na silovější části.

Díky zdárně zvládnuté taktice se Samková v celkovém pořadí Světového poháru přiblížila Australance Belle Brockhoffové, která dnes dojela čtvrtá a jejíž náskok teď činí jen 130 bodů. Ve snowboardcrossu přitom vítěz závodu získá 1000 bodů.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme