Z kokpitu na mistrovství světa. Legendární Hannu Manninen se vrátil mezi sdruženáře

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa, legendární finský sdruženář Hannu Manninen, se nechal přemluvit na domácí mistrovství světa se vrátil k vrcholovému sportu. Po konci kariéry už přitom má velkou rodinu a náročné civilní zaměstnání – je pilotem Airbusu A320.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hannu Manninen létá pořád, ale tentokrát znovu bez letadla

Hannu Manninen létá pořád, ale tentokrát znovu bez letadla | Zdroj: Reuters

„Zajímalo mě, na jakou úroveň se ještě v tomhle sportu můžu dostat. Jak bych asi závodil s těmi nejlepšími. A chtěl jsem zase zažít tyhle pocity,“ vysvětloval Hannu Manninen svůj návrat k severské kombinaci.

Severské kombinaci aktuálně neohroženě vládnou Němci, jenže Finové mají svého Hannua. Když dokončil závod družstev se svými kolegy na pátém místě, stadion v Lahti jásal, jako kdyby slavil zlato.

Přehrát

00:00 / 00:00

Legendární Hannu Manninen se vrátil mezi sdruženáře

„Před domácím publikem to bylo naprosto úžasné. Lidé tak strašně hlasitě řvali a povzbuzovali mě a to jsou pocity, které jinde než ve sportu nezažiješ. Jen v takovýhle momentech a je to naprosto výjimečné,“ líčil legendární sdruženář.

Zlatou olympijskou medaili získal už před 15lety v Salt Lake City. Pak dál vítězil, až nadvakrát s lyžováním skončil a začal se věnovat vášni, která se změnila v další kariéru. Pilotuje dopravní letadlo a u Finnairu mu teď na přípravu a na šampionát jen upravili služby.

„Byla to tvrdá práce dostat se sem z kokpitu Airbusu A320. Samozřejmě, že jsem na podzim, a na začátku sezony hodně tvrdě trénoval. A byla to úžasná cesta od loňského léta až do téhle chvíle,“ vzpomíná.

Pauza mezi světovými šampionáty se Manninenovi protáhla na šest let. Během nich se zdokonaloval v nové práci nebo vyzkoušel triatlon. Ale největší změnou pro něj bezpochyby jsou tři synové.

„Říkají mi a určují, jak mám žít svůj život. A samosebou mi do života v těch šesti letech strašně moc přinesli,“ mával skoro 39letý Hannu Mannien na tribunu, odkud na něj halekali dva potomci.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme