Snowboardcrossařka Samková se medaile z MS po chybě v semifinále nedočkala

Česká snowboardcrossařka Eva Samková se ani na čtvrtý pokus nedočkala medaile na mistrovství světa, když na šampionátu ve španělské Sierra Nevadě po chybě v semifinále nepostoupila do hlavního finále. Olympijská šampionka ze Soči byla nakonec klasifikována jako dvanáctá poté, co nedokončila ani finále B. Nejlepší Češkou v závodě tak byla jedenáctá Vendula Hopjáková. Z titulu se těší Američanka Lindsey Jacobellisová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: FIS

Eva Samková vstoupila do vyřazovacích bojů díky vítězství v kvalifikace z první pozice, díky čemuž mohla využít výhodnějšího rozdělení do rozjížděk.

Česká reprezentantka toho využila k tomu, aby ovládla čtvrtfinálovou jízdu a bezpečně postoupila do semifinále. Společně se Samkovou do boje o účast ve finále postoupila i Vendula Hopjáková, zatímco ostatní Češky – Sára Veselková a Kateřina Louthanová – byly vyřazeny.

Semifinále však českým barvám radost nepřineslo. Samková se sice držela na postupových pozicích, jenže přibližně v polovině jízdy chybovala, když vyjela mimo trať a závod nedokončila. Postoupit do velkého finále se nepodařilo ani Hopjákové, která v semifinále obsadila čtvrtou příčku.

Na favorizovanou Samkovou tak čekala účast v malém finále, ve kterém šestice závodnic usilovala o celkovou sedmou příčku. Ani jízda útěchy ovšem vedoucí ženě Světového poháru nevyšla, když jí po pádu nedokončila a obsadila 12. pozici. Nejlepší český výsledek nakonec zaznamenala v pořadí jedenáctá Hopjáková, která v malém finále brala pátou příčku.

Novou světovou šampionkou ve snowboardcrossu se stala Američanka, která obhájila loňský triumf.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Sierra Nevadě (Španělsko):
Snowboardcross:
Muži: 1. Vaultier (Fr.), 2. Eguibar (Šp.), 3. Pullin (Austr.), 4. Baumgartner (USA), 5. Campbell (N. Zél.), 6. Lambert (Austr.), ...Kubičík (ČR) vyřazen v osmifinále.
Ženy: 1. Jacobellisová (USA), 2. Trespeuchová (Fr.), 3. Moioliová (It.), 4. Žekovová (Bulh.), 5. Petitová (Fr.), 6. Bruttová (It.), ...11. Hopjáková, 12. Samková, Veselková a Louthanová (všechny ČR) vyřazeny ve čtvrtfinále.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme