Bauer v Davosu nestartoval

Běžec na lyžích Lukáš Bauer má na svém kontě stále jen jeden odjetý závod v této sezóně. Zatímco jeho soupeři i reprezenatční kolegové dnes jeli na 15-ti kilometrové trati volně v Davosu, on mířil ze Švýcarska domů. Start mu znemožnil zánět nosohltanu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžař Lukáš Bauer

Lyžař Lukáš Bauer | Zdroj: ČTK

Už zase? Asi vás ta otázka také napadla. Ale věřte, že dám Lukáš Bauer asi počítá s tím, že se bude mluvit o tom, že je opět nemocný. Źádná zásadní choroba to ale není, nezávodil spíše preventivně. A z toho, co se mu dnes (ne)přihodilo, se nehroutí.

„Asi si tu smůlu zase trochu vybírám, ale na druhou stranu, že bych byl nějak výrazně smutný dlouhodobě, to určitě ne. Mrzí mě, že jsem nemohl nastoupit do závodu v Davosu, ale zároveň mi to ulehčuje to, že jsem tu celou přípravu z Kuusama absolvoval a absolvoval jsem jí dobře a i na posledním ostrém testu byl trenér velmi spokojený," říká Lukáš Bauer.

Ten nejostřejší test - tedy samotný závod ale musel vynechat. Sezóna Světového poháru začala před třemi týdny v norském Beitostoelenu, tam Lukáš Bauer chyběl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bauer v Davosu nestartoval

Sprint v Düsseldorfu vynechal plánovaně, dnešní závod nuceně, do slovinské Rogly také nepojede. Před prvním vrcholem sezóny tak bude mít na kontě jen jeden absolvovaný závod. 15 kilometrů klasicky ve finské Ruce, kde dojel devátý.

„Samozřejmě jsem rád, že jsem závodil v Kuusamu, rád bych závodil v Davosu i v Rogle, ale ta situace je taková, že tím že jsem si na sebe ušil bič v podobě výrazného úspěchu na Tour de Ski a výrazného vrcholu na olympiádě, tak to jsou dvě akce podle kterých se bude posuzovat úspěšnost mé sezóny a proto byl Světový pohár v Davosu tomu obětovaný," vysvětluje Lukáš Bauer a je se situací smířený.

A že ho zrovna nenadchla? To je celkem normální. „Trošku rozmrzelost, že jsem nemohl startovat tam trošku je, ale myslím že zítra mě to už přejde."

Nemusím se potit

Doma bude dokonce o týden déle, než si původně plánoval. Když je člověk nemocný, obvykle si nic moc neužije, ale Lukáš Bauer má výhodu v tom, že nemusí polykat prášky s paracetamolem, nemusí se zakutat do peřin, lít do sebe litry čaje a potit se.

„Není komplikace typu horečky nebo něčeho podobného. Sice kvůli zánětu nosohltanu budu dva nebi tři dny polykat antibiotika, ale neí vyžadováno nutně ležení a nějaké potěšení, takže nomádní volnější režim doma bez tréninku a potom zase pomalu naskočím zase do přípravy,"plánule Lukáš Bauer.

A ta bude směřovat už jen výhradně k Tour de Ski a olympijským hrám ve Vancouveru.

Tomáš Kohout, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme