Sáblíková vyhrála ME ve víceboji

Rychlobruslařka Martina Sáblíková podruhé v kariéře triumfovala na mistrovství Evropy ve víceboji. Na oválu v norském Hammaru ovládla závody na 3000 a 5000 metrů a zdolala tak druhou Nizozemku Ireen Wüstovou. Vítězka závodu na 500 metrů Karolína Erbanová obsadila v konečném hodnocení deváté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková na trati

Martina Sáblíková na trati | Foto: Jan Pavlíček

Vedoucí závodnice po sobotním programu Sáblíková začala nedělní program ideálně. Na jeden a půl kilometru vyrážela ve dvojici se svou největší soupeřkou, Nizozemkou Wüstovou, po boku a v cíli na ni ztratila pouhých šedesát sedm setin sekundy.

To české Sportovkyni roku 2009 stačilo, protože v průběžném pořadí sice spadla na druhé místo o pár setin bodu za Nizozemku, ale závěrečný závod na pět kilometrů jela po jejím boku. Osobní maximum Sáblíkové na této trati je přitom o dvanáct sekund lepší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Martiny Sáblíkové s reportérem Pavlem Petrem po jejím triumfu

Roli favoritky Sáblíková s přehledem potvrdila, když jako jediná zajela čas pod sedm minut a Wüstovou porazila o necelých čtrnáct sekund. ,,V té cílové rovince jsem si říkala, že i kdybych upadla, tak tam dojedu,“ smála se Sáblíková při rozhovoru s reportérem Radiožurnálu přímo v Hammaru.

Šestá po úvodním dni Karolína Erbanová si po tříkilometrovém závodě polepšila dokonce na pátou pozici. Pětikilometrovou trať ale zatím ani v tréninku nejela, dokončila ji jako poslední a celkově se i přes vítězství ve sprintu na 500 metrů propadla na deváté místo.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme