Bauer opět triumfoval na 15km klasicky v Otepää

Potřetí v řadě zvítězil Lukáš Bauer v běhu na 15 kilometrů klasicky v estonském Otepää. Český lyžař nechal za svými zády jak  mistra světa z Liberce, domácího Andruse Veerpala, tak i jeho krajana Jaaka Mae. Na bodovaných pozicích doběhl také třiadvacátý Petr Novák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžař Lukáš Bauer

Lyžař Lukáš Bauer | Zdroj: ČTK

Vítěz Tour de Ski dominoval po klasickém závodu v Toblachu v rámci Tour de Ski dalšímu klání. V Otepää vyrazil na trať jako poslední s číslem 62 a už od prvních mezičasů se držel na předních pozicích. Do vedení se dostal až na pátém kilometru, kdy měl na tehdy druhého Rusa Kuzněcova náskok devět celých jednu desetinu sekundy.

,,Od druhého kola to byla víceméně otázka, o kolik Lukáš vyhraje," potvrdil Radiožurnálu šéftrenér běžců na lyžích Miroslav Petrásek.

Díky informacím servismanů a trenéra si dvonásobný vítěz Tour de Ski udržoval po zbývající část stále stejný náskok. V závěru se oba domácí závodníci ještě snažili Bauera porazit. Veerpalu se při průjezdu cílovou čarou ohlédl, ale když viděl českého reprezentanta přijíždět na stadion, pouze zklamaně oddychoval.

Kromě Bauera nominoval trenér Miroslav Petrásek k závodu ještě dva specializované dálkové běžce - Petra Nováka a Stanislava Řezáče. Novák se dostal díky výborným posledním metrům na třiadvacáté místo, Řezáč se po rychlém startu propadl na sedmatřicátou pozici.

Vojtěch Bidrman, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme