Michal Březina je u fanoušků populární

Na evropském šampionátu krasobruslařů v estonském Tallinu se dnes večer budou rozdělovat medaile v soutěži mužů. Po krátkém programu vévodí pořadí Rus Jevgenij Pluščenko. Tomáš Verner je osmý a úřadující mistr republiky Michal Březina bude na stupně vítězů útočit ze čtvrté pozice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina

Michal Březina | Zdroj: ČTK

Třicátý březnový den oslaví Michal Březina dvacáté narozeniny. Určitě by si k nim přál nějaký úspěch z právě probíhajícího mistrovství Evropy, olympiády nebo světového šampionátu. O přízeň fanoušků ale rodák z Brna v žádném případě usilovat nemusí. Tu už si získal a nejen v Tallinu.  

„Mám už dokonce fórum v Japonsku, v Koreji, mám už dokonce mezinárodní fórum na internetu a řekl bych, že se to rozrůstá. Já jsem strašně rád, že se lidem líbí jak jezdím, jak skáču. Hodně to pomáhá psychicky, lidé vás podporují. Každým závodem se i někdo přidá.“  

Stříbrný medailista z loňského juniorského světového šampionátu a úřadující mistr republiky má ovšem více příznivců v zahraničí. Je to tak?  

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci Michala Březiny

„Je, je jich hodně teď už i v Kanadě, protože jsem tam byl trénovat pře Grand Prix. Doma bych řekl, že bruslení není tak populární jako ve světě.“ Stačí jeden příklad za všechny.        

„Když byl závod v Japonsku, tak nás po krátkých jízdách z loby hotelu musela provést ochranka, protože bychom se nedostali do výtahu.“ Toho se krasobruslaři bohužel v České republice nedočkají.  

„Je to škoda, protože ten sport je úžasný v tom, že musíte spojit gymnastiku, atletiku a ještě k tomu divadlo, protože musíte hrát pro rozhodčí, musíte hrát pro diváky. Musíte ještě k tomu atleticky všechno vyskákat, takže ten sport zahrnuje všechno. Je škoda, že se to lidem u nás nelíbím,“ postěžoval si tak trochu Michal Březina. Každopádně srdcím českých příznivců se dnes na Evropě může výrazně přiblížit.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme