Bank opět závodil v Kitzbühelu

Do cíle dojel ve čtvrtém nejhorším čase o pět sekund horším než vítězný Švýcar Didier Cuche, přesto se nijak nemračil. Český reprezentant v alpském lyžování Ondřej Bank byl totiž rád, že je živ a zdráv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sjezdař Ondřej Bank na trati závodu SP v supekombinaci ve švýcarském Wengenu

Sjezdař Ondřej Bank na trati závodu SP v supekombinaci ve švýcarském Wengenu

Před dvěma lety se mu to po tréninkovém sjezdu v rakouském Kitzbühelu nepoštěstilo, zlomil si nohu. Tentokrát mu sjezdovka Streif  také ukázala svou sílu, ale následky nebyly tak hrozivé. I proto si padesátý druhý muž sedmdesátého ročníku populárního Hahnenkammu v cíli povídal s reportérem Janem Kalibou.

Výsledek, výkon, to, že jste celý, zdravý a živý v cíli, s čím z toho jste spokojený?

„S tímhle tím, protože jsem udělal velkou chybu hned nahoře a málem jsem skončil v sítích. Musel jsem tam nadskočit a vlastně jet chvíli po sítích, takže hned velká chyba na startu a potom už ta jízda byla ztracená, takže už jsem to jen tak dojel."

Přehrát

00:00 / 00:00

Bank opět závodil v Kitzbühelu

Myslí na to člověk na takovéhle sjezdovce, že udělal hned na začátku chybu, a šrotuje mu to, anebo to absolutně nepřipadá v úvahu?

„No tak určitě, protože ta chyba se stala zrovna při nájezdu na cestu do roviny. Takže jakmile se tam udělá malá chyba, závod je skoro ztracený. A to, co jsem tam udělal já, to bylo jasné, že už se nedá nic udělat."

Padesáté druhé místo. Ale v tom světle, že jste se tady před dvěma lety ošklivě zranil, asi nad tím nebudete zrovna truchlit?


„Dneska jsem měl štěstí, že jsem z toho vyšel zdravý, protože ta chyba byla velká. Mohl jsem tam proseknout síť, takže jsem rád, že jsem dole. Trošku mě to mrzí, protože si myslím, že jsem měl šanci tady zajet hezký výsledek a trošku si vyjet lepší pozici do té kombinace. Ale jsem rád, že jsem živý."

Pořadatelé slibovali, že udělají tu trať o něco přijatelnější. Splnili to?

„Ano, splnili, ta trať byla přijatelnější, to je dobré slovo. Pořád je tady ale každá malá chybička hrozně nebezpečná a dneska jsem zase dostal od Kitzbühelu lekci. Tak snad příště se podaří."

V čem to splnili? Byl kratší ten závěrečný skok, při kterém jste se tady před dvěma lety zranil?

„Určitě. Letos ten skok skoro vůbec neskákal. Bylo to i tím, že počasí bylo hodně teplé a my jsme neměli takovou rychlost při nájezdu na ten skok."

Závodníci prý vyvíjejí nějakou iniciativu, aby měli lepší pozici při vyjednávání o větší bezpečnosti sjezdů a vůbec závodění. Budete také odborářem?

„Já slovo odborář nemám moc rád, ale myslím si, že to vůbec není špatný nápad, vytvořit si nějaký takový orgán, který by mohl mluvit za závodníky, jejich jménem, hájil by zdraví a měl rozumný náhled z té druhé strany."

Startovní čísla budou věnována na pomoc obětem zemětřesení v Haiti. Zapojujete se také?

„Ano, určitě, to je samozřejmé. Jsem rád, že se něco takového udělalo. V těchto věcech je to prostě samozřejmost."

Jan Kaliba, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme