Nejlepší krasobruslaři světa budou v ČR

Postupně v Praze, Karlových Varech a Ostravě se českým divákům v dubnu představí se svou show Ice Olympic Tour fenomenální ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko. A přivést by chtěl i ostatní hvězdy tohoto sportu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jevgenij Pljuščenko

Jevgenij Pljuščenko | Zdroj: ČTK

"Chtěl bych říci, že jsme zde udělali - a to byl rekord - během jednoho roku tři vystoupení v Praze. To nikdo před námi neudělal. Nyní chceme překonat tento rekord a během roku uspořádat pět a možná i deset takových show. České publikum miluje krasobruslení a má dobré závodníky, kteří vystoupí v naší show," vysekl Jevgenij Pljuščenko poklonu českým divákům.

Čerstvý mistr Evropy zamířil z estonského Tallinu, kde se šampionát konal, přímo do Prahy, aby zde odtajnil, na co se v polovině dubna mohou příznivci krasobruslení těšit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejlepší krasobruslaři světa budou v ČR

"Myslím si, že speciální je už to, kdo na této tour bude bruslit. Kdo stál na stupních vítězů na olympijských hrách, není špatný krasobruslař a právě ti budou na mé show. Mluvil jsem také se Stefanem Lambielem, že pokud všechno dobře půjde a budeme oba zdraví, mohli bychom zde vystoupit i společně," plánuje Pljuščenko.

Samozřejmě, že českým divákům se ruský fenomén nepředstaví pouze ve společném vystoupení se švýcarským kolegou.

"Speciálně pro tour připravuji dvě vystoupení. Jedno bude vážné a dramatické, to druhé zábavné," usmívá se olympijský vítěz z Turína.

Největší favorit olympijského závodu ve Vancouveru se ještě rozhodne, zda se v březnu představí na mistrovství světa. Po té ale už svolá hvězdný ansámbl a vydá se s ním na tour, která objede prakticky celou Evropu. Pouze v České republice však bude mít hned tři zastavení.

"Mé velké poděkování českým divákům, protože před pár lety jsem k nim měl přijet, ale nemohl jsem vystoupit a zklamal jsem je. Když jsme pak tady uspořádali poprvé show, bylo to padesát na padesát. Buď přijdou nebo ne.  Riskli jsem to a přišel plný sál. Pak jsem přijeli znovu a znovu a pokaždé bylo plno. Tahle jejich přízeň je velmi příjemná."

Český program začne 15. dubna v Praze, o den později bude pokračovat v Karlových Varech a 19. dubna bude zakončen v Ostravě.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme