Nejlepší krasobruslaři světa budou v ČR

Postupně v Praze, Karlových Varech a Ostravě se českým divákům v dubnu představí se svou show Ice Olympic Tour fenomenální ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko. A přivést by chtěl i ostatní hvězdy tohoto sportu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jevgenij Pljuščenko

Jevgenij Pljuščenko | Zdroj: ČTK

"Chtěl bych říci, že jsme zde udělali - a to byl rekord - během jednoho roku tři vystoupení v Praze. To nikdo před námi neudělal. Nyní chceme překonat tento rekord a během roku uspořádat pět a možná i deset takových show. České publikum miluje krasobruslení a má dobré závodníky, kteří vystoupí v naší show," vysekl Jevgenij Pljuščenko poklonu českým divákům.

Čerstvý mistr Evropy zamířil z estonského Tallinu, kde se šampionát konal, přímo do Prahy, aby zde odtajnil, na co se v polovině dubna mohou příznivci krasobruslení těšit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejlepší krasobruslaři světa budou v ČR

"Myslím si, že speciální je už to, kdo na této tour bude bruslit. Kdo stál na stupních vítězů na olympijských hrách, není špatný krasobruslař a právě ti budou na mé show. Mluvil jsem také se Stefanem Lambielem, že pokud všechno dobře půjde a budeme oba zdraví, mohli bychom zde vystoupit i společně," plánuje Pljuščenko.

Samozřejmě, že českým divákům se ruský fenomén nepředstaví pouze ve společném vystoupení se švýcarským kolegou.

"Speciálně pro tour připravuji dvě vystoupení. Jedno bude vážné a dramatické, to druhé zábavné," usmívá se olympijský vítěz z Turína.

Největší favorit olympijského závodu ve Vancouveru se ještě rozhodne, zda se v březnu představí na mistrovství světa. Po té ale už svolá hvězdný ansámbl a vydá se s ním na tour, která objede prakticky celou Evropu. Pouze v České republice však bude mít hned tři zastavení.

"Mé velké poděkování českým divákům, protože před pár lety jsem k nim měl přijet, ale nemohl jsem vystoupit a zklamal jsem je. Když jsme pak tady uspořádali poprvé show, bylo to padesát na padesát. Buď přijdou nebo ne.  Riskli jsem to a přišel plný sál. Pak jsem přijeli znovu a znovu a pokaždé bylo plno. Tahle jejich přízeň je velmi příjemná."

Český program začne 15. dubna v Praze, o den později bude pokračovat v Karlových Varech a 19. dubna bude zakončen v Ostravě.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme