Osamocený Bauer dnes ve Falunu poběží skiatlon

Lukáš Bauer bojuje o konečné druhé místo ve Světovém poháru a tím i o pozlátko na velmi vydařenou sezónu. Ale dotírají na něj dva soupeři a kromě nich i samota. Švéd Hellner si může vybrat, se kterým z deseti dalších krajanů ve startovním poli ukrátí dlouhou chvíli nebo bude spolupracovat na trati. I Švýcar Cologna má aspoň jednoho parťáka v kolegovi Perlovi. Jen Bauer je na dalekém severu ve švédském Falunu sám a sám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer při prvním stoupání v prologu

Lukáš Bauer při prvním stoupání v prologu | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Neplatí to tak docela, má s sebou servisní tým, který čítá šest lidí - jednoho fyzioterapeuta a pětici, která se stará o lyže a zahrnuje ho informacemi během závodu.

„Možná se zdá, že je ten servis na jednoho závodníka přehnaný, ale pokud v dnešní době chcete perfektně připravit lyže, tak těch pět je naprosté minimum," říká Bauer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Osamocený Bauer dnes ve Falunu poběží skiatlon

A připojuje vysvětlení, proč se cítí osamocený, i když má kolem sebe díky početnému podpůrnému týmu dostatek Čechů: „Na závody se připravuji sám, na chatce bydlím sám. Čas tady vůbec neubíhá a taková ta parta a sranda je k tomu potřeba," vysvětluje.

Aby čas ubíhal rychleji, tomu se dá různými způsoby napomoci. Jenže Lukáš Bauer se pohybuje v trojúhelníku, který mu dlouhou chvíli příliš nezkrátí: „Trénuju, odpočívám a čekám," dodává.

A když se dočká, nemůže se Bauer coby jediný Čech na trati spolehnout na žádnou formu týmové výpomoci. I proto projevuje následující přání: „Určitě bych si přál, pokud vydrží pravidlo, že na finále pojede pouze prvních padesát lidí celkového hodnocení Světového poháru, aby se našim klukům dařilo, aby do té padesátky byli, protože nejen že jsou závody těžké, ale bez party je to těžké i mezi nimi."

Už zítra ale Bauerovi samota i celá sezóna skončí. Dnes ho čeká její předposlední závod - skiatlon, ve kterém chce udělat rozhodující krok k tomu, aby uhájil celkové druhé místo ve Světovém poháru.

Jan Kaliba, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme