Krasobruslař Březina je po krátkém programu na MS pátý

Krasobruslaři Michalu Březinovi vyšel na mistrovství světa v Turíně krátký program. Český reprezentant je v průběžném hodnocení pátý, navíc si vylepšil osobní rekord. Ten má nyní hodnotu 81,75 bodu. V čele je zatím Japonec Takahaši. Zlatou medaili v kategorii sportovních dvojic získala čínská sportovní dvojice Čching Pchang a Ťien Tchung.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina

Michal Březina | Zdroj: ČTK

Michalu Březinovi se především dařilo ve skokanských pasážích, které mu ostatně sedly i během olympijského závodu ve Vancouveru. Tenkrát sice nebyl spokojen se známkami sudích, v Itálii však byl oceněn podle představ a poprvé v kariéře se dostal přes hranici 80 bodů.

Za prvním Takahašim je se ztrátou dvou bodu Kanaďan Patrick Chan, třetí je zatím francouzský krasobruslař Brian Joubert.

Druhý český reprezentant Pavel Kaška, který na mistrovství světa nahradil Tomáše Vernera, spadl při trojitém lutzu v plánované kombinaci. Přesto si o jednu si příčku vylepšil své 27. místo z mistrovství světa v roce 2008. Kvůli malému počtu získaných bodů však volné jízdy v Turíně nepojede.

Zlatou medaili v kategorii sportovních dvojic získala čínská sportovní dvojice Čching Pchang a Ťien Tchung. Druhé místo patří obhájcům titulu Alioně Savchenkové a Robinu Szolkowemu z Německa. Bronzovou medaili získali evropští šampioni Juko Kavagutiová a Alexandr Smirnov z Ruska.

Muži - po krátkém programu:

1. Takahaši (Jap.) 89,30, 2. Chan (Kan.) 87,80, 3. Joubert (Fr.) 87,70, 4. Kozuka (Jap.) 84,20, 5. Březina (ČR) 81,75, 6. Abbott (USA) 81,05, ...26. Kaška (ČR) 50,55 - nepostoupil do volných jízd.

Sportovní dvojice - konečné pořadí:

1. Čching Pchang, Ťien Tchung (Čína) 211,39 b., 2. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 204,74, 3. Kavagutiová, Smirnov 203,79, 4. Muchortovová, Trankov (všichni Rus.) 197,39, 5. Tan Čang, Chao Čang (Čína) 195,78, 6. Dubeová, Davison (Kan.) 177,07.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme