Show krasobruslaře Pljuščenka v Česku se blíží!

Nejlepší evropští krasobruslaři přijedou na exhibiční vystoupení do České republiky. Příští týden je v Praze, Karlových Varech a Ostravě představí ve své show Jevgenij Pljuščenko.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

krasobruslař Jevgenij Pljuščenko

krasobruslař Jevgenij Pljuščenko | Foto: Petra Čechová

Sedmadvacetiletá živoucí legenda světového krasobruslení zažila neuvěřitelnou sezónu. Po více jak třech letech od triumfu na olympijských hrách v Turíně se Pljuščenko vrátil na soutěžní led.

Opět předváděl dokonale zvládnuté krokové variace i skokanské kombinace. Před olympijskou soutěží ve Vancouveru vyhrál šest závodů ze šesti, kterých se účastnil. I přes zdravotní problémy byl favoritem i pro Kanadu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krasobruslař Jevgenij Pljuščenko příveze do Česka skvělé evropské závodníky

„Když nedosáhnu dobrého výsledku na olympiádě, i tak budu rád. Není důležité, jaký bude výsledek, protože je to už moje třetí olympiáda a říká se, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se," říkal před olympijskou soutěží Jevgenij Pljuščenko.

Zároveň dodal, čím ho také největší svátek zimních sportů láká. „Olympiáda je úplně něco jiného. To není jako mistrovství světa, není to jako mistrovství Evropy, to se vůbec nedá srovnávat. Nežiješ někde sám, žiješ v olympijské vesnici, kde jsou i všichni ostatní sportovci z celého světa. Když to vidíš, nedá se to s ničím srovnávat.Já už mám z téhle atmosféry zlato i stříbro a to už mi nikdo nesebere. Ty už budou navždy mé."

Nakonec si z Vancouveru odvezl v uvozovkách pouze stříbrnou medaili, když ho v bodovém součtu překonal Američan Lysacek, který však nepředvedl ani jeden čtverný skok. Zklamaný Pljuščenko se po té už nepředstavil na světovém šampionátu a vrátil se k exhibicím.

Uvolněná atmosféra

S tou nejnovější se příští týden představí v Čechách. V nabité sestavě, kterou charismatický Rus pozval, nechybí ani aktuálně nejlepší český krasobruslař Michal Březina

„Je to super pocit! Já tady v podstatě všechny ty bruslaře, kteří tady jsou, znám. Takže nemám problém mezi ně zapadnout. Ale samozřejmě je to něco jiného na závodech, jeto něco jiného na show. Protože na závodech se každý soustředí na sebe a na show jsou přeci jen závodníci odlehčeni a atmosféra je trochu odlehčenější,"

uvolněně se tak představí vedle Březiny a Pljuščenka i miláček ženské části publika Švýcar Stephan Lambiel, Aliona Savchenková a Robin Szolkowy, sportovní dvojice Tatiana Volosožarová a Stanislav Morozov.

Nechybí akrobaté a samozřejmě ani houslový virtuóz a Pljuščenkův dvorní skladatel Edvin Marton. Jeho hudební doprovod zazní 15. dubna v Praze, o den později v Karlových Varech a 19.dubna v Ostravě.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme