Spor lyžaře Bauera se svazem zatím nekončí

Soudní spor Lukáše Bauera se Svazem lyřařů České republiky není u konce ani po dnešním jednání. Soud se dnes zabýval dokumenty, které dodaly obě strany, a vyslechl tři svědky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer u soudu

Lukáš Bauer u soudu | Zdroj: ČTK

Běžci Martin Koukal, Martin Jakš a bývalý reprezentant Martin Petrásek podpořili výpověďmi Lukáše Bauera v jeho názoru.

Jde o to, že svaz podle Bauera neudělal všechno pro to, aby zvrátil rozhodnutí Mezinárodní lyžařské federace, kterým běžec přišel kvůli jinému výkladu pravidel o dvě etapová vítězství v seriálu Tour de Ski v ročníku 2007-2008.

Shodli se na tom, že stát se to v jiné zemi, tamní svaz by protestoval více, nestáhl své odvolání a tím věc neukončil. Všichni svědci se shodli na tom, že Bauera sporný výklad pravidel poškodil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soudní spor Lukáše Bauera s lyžařským svazem pokračuje

Svědek by byl zbytečný, nesměl mluvit

Zajímavá situace nastala u svědka čtvrtého – advokáta Jana Šťovíčka. Právě ten podával protesty za Svaz proti Mezinárodní lyžařské federaci a zastavení toho procesu nechtěl udělat bez toho, aby informoval reprezentanty. Dnes o tom vypovídat nesměl.

„Zatímco naše strana ho kompletně zbavila mlčenlivosti a chtěli jsme, aby vypovídal, druhá strana mu neumožnila vypovídat,“ popisuje Lukáš Bauer, který je v pozici žalobce. „Nechci předjímat (co je k tomu Svaz vedlo), myslím si, že se trošku báli nějakých faktů, které tam mohli zaznít,“ dodává Bauer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Bauer o mlčenlivosti advokáta Šťovíčka

A rekce svazu? „V minulosti došlo k tomu, že pan Šťovíček nezastupoval dostatečně zájmy svého klienta, neboť jedna přímo s jednotlivými závodníky, kteří nebyli jeho klienty. A aniž by předtím měl informace od svého klienta a nepodával jim pravdivou a objektivní informaci,“ vysvětluje důvod, proč SLČR nezbavil Jana Šťovíčka mlčenlivosti advokát svazu Roman Keznikl. „Tím pádem potenciálně mohl poškodit svého klienta, což je Svaz lyžařů České republiky,“ řekl Keznikl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Keznikl o mlčenlivosti advokáta Šťovíčka

To teď bude posuzovat soudce, který už žádný další výslech nechystá - byť zvažoval i předvolání šéfa běhů Mezinárodní lyžařské federace Jürga Capola. Verdikt by měl padnout 8. října.

Tomáš Kohout, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme