Byla to určitě chyba Francouze, zlobil se v cíli Jakš

Naštvaný dorazil do cíle sprintu v Oberstdorfu na Tour de Ski Martin Jakš. O možnost zabojovat o postup do semifinále připravila českého reprezentanta kolize s Francouzem Mirandou a následný pád. "Bylo to už v koridorech, kde se nesmí měnit dráhy a Francouz zavrávoral, vjel do mé stopy a srazil mě," vysvětloval Jakš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zimní olympijší sportovci přišli na ministerstvo obrany pro ocenění za reprezentaci (vpravo Martin Jakš).

Zimní olympijší sportovci přišli na ministerstvo obrany pro ocenění za reprezentaci (vpravo Martin Jakš). | Foto: Tomáš Adamec

Ten se hned po závodě rozhodl podat protest, ale ani s tím neuspěl. Přesto si postupu do čtvrtfinále cenil, ale jestli by mohl útočit na postupová místa, nedovedl Jakš odhadnout. "Jelo se mi dobře, ale jestli bych zvládl něco víc, to nevím. Určitě bych se o to pokusil, ale takhle jsem zůstal ležet na zemi a nemohl jsem nic dělat."

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Jakše zpovídal v cíli sprintu na Tour de Ski Jan Kaliba

Postoupit ve sprintu klasickou technikou se Martinu Jakšovi podařilo téměř po třech letech, přesto řadí tento druh závodu k oblíbeným. "Klasiku mám určitě radši a ve sprintu, když jsou dobré podmínky a mám dobře namazáno, jako to bylo tentokrát, tak tato disciplína k oblíbeným."

Lyžaři museli zvládnout během jednoho dne závod v Oberhofu, přejezd do 450 kilometrů vzdáleného Oberstdorfu a závod ve sprintu. Přesto se českého lyžaře dalo zvládnout. "V kvalifikaci jsem měl trochu potíže, když mě bolely nohy, ale před čtvrtfinále jsem si odpočinul na masérském stole a pak to bylo dobré," vysvětlil Martin Jakš.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme