Ani Andersen by nenapsal lepší pohádku. Kouč Rybář má z Nového Města zážitky na celý život

Nádherné zážitky si z Nového Města na Moravě odvážejí nejen biatlonisté a fanoušci, ale také trenéři. Minimálně pro toho českého Ondřeje Rybáře to platí zcela určitě. I on má veliký podíl na sladkém příběhu českého biatlonu a zlatém završení Světového poháru v podobě vítězství Gabriely Koukalové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Rybář

Ondřej Rybář | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Trenére, byla to ta nejkrásnější tečka, jaká mohla být?

Nevím, jestli by Andersen napsal lepší pohádku. Bylo to úžasné. Tohle je doslova zlatá tečka, jen vygradovalo to, co se tu za 4 dny událo. Přijímám gratulace za celý tým, protože bylo vidět, jak tím každý žije.

Přehrát

00:00 / 00:00

Medaile se zapráší, ale tyhle momenty vám nikdo nevezme, říká kouč české reprezentace Ondřej Rybář

Po poslední střelbě Gabriely Koukalové jste poskočil radostí. Byla to velká úleva?

Tyhle emoce jsou jednoznačně nejlepší. Jsou to momenty, které vám zůstanou v srdci. Medaile se zapráší, ale tyhle momenty vám nikdo nevezme. Když jsme předtím viděli, jak Gábina na trati vypadá, bylo jasné, že bude bojovat, i když s ní někdo ze střelnice odjede. Radost byla ohromná.

A kdyby tomu chyběly stupně vítězů, asi by to nebyl úplný zážitek…

To se nedá říct. Strašně emotivní už byla včerejší mužská stíhačka. Jen jsem koukal, co všechno se může stát, asi i proto je biatlon tak populární. Ondra byl včera nastavený, aby pódium zvládnul, ale spadnul. A u stojáku všechny tribuny skandovaly jeho jméno.

Koukalová: Nejhezčí moment kariéry, neumím si představit větší dojetí

Číst článek

Ondra Soukup a Michal Šlesingr dojížděli do cíle na fotofiniš, tím zdravili diváky. Pak dojížděl Ondra a dav ho vítal, jakoby zvítězil. Byla to nádhera. A jestli by to bylo s medailí, nebo ne? Samozřejmě je to takhle daleko hezčí a jsme rádi, že to tak dopadlo.

Podle Gabriely Koukalové to byla nejemotivnější chvíle kariéry. Větší ne olympijské hry, než titul mistryně světa. Byl to i pro vás největší zážitek?

Už v minulých sezonách jsem srovnával Soči a Nové Město. Medaili z mixštafety byla takový zážitek, že se tomu těžko něco vyrovnává. Soči bylo úžasné, byla to další pohádka českého biatlonu, ale atmosféra doma mě bude při vzpomínkách mrazit po zádech. Olympijské hry jsou jednou za čtyři roky, ale takový závod doma je jednou za život.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme