Ani umřít by nestačilo, lituje Šlesingr. O medaili přišel v posledních metrech

Z poslední střelby stíhacího závodu na MS vyjížděl Michal Šlesingr na čtvrtém místě se ztrátou pouhých šesti sekund na stříbro. Drobnou ztrátu v průběhu posledního okruhu stahoval, ale ani skvělý běžecký výkon mu v cíli nestačil. Po čtvrtém místě nebyl český biatlonista daleko od použití peprnějších výrazů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyčerpaný Michal Šlesingr v cíli stíhacího závodu, skončil 2 sekundy od medailového umístění

Vyčerpaný Michal Šlesingr v cíli stíhacího závodu, skončil 2 sekundy od medailového umístění | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Je to krásný výsledek, ale čtvrté místo může jen mrzet,“ přiznal Michal Šlesingr těsně po stíhacím závodě, ve kterém do posledních metrů útočil na první individuální medailový úspěch české reprezentace na šampionátu.

Na borce před sebou ztratil jen necelé dvě sekundy. „Anton (Šipulin) i Tarjei (Bö) byli o kousek přede mnou. Celé kolo jsem je sjížděl, už se zdálo, že je mám, ale na přechodu z prudkého stoupání se ta mezírka zas trošku natáhla. Tam, kde je to na krev, už se moc sjet nedá,“ našel klíčový moment čtvrtý závodník stíhačky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čtvrté místo v cíli Michala Šlesingra naštvalo, na trati ale nechal maximum, zjistil v Kontiolahti reportér ČRo Jan Suchan

„Už nebylo moc kde brát. Když jsem je postupně trošku sjížděl, říkal jsem si, že to musím dát, i kdybych měl v cíli umřít, ani to by nestačilo,“ pousmál se.

Důležité sekundy ztratil pomalejšími časy na střelnici, kde měl až 52. nejrychlejší čas. „Zas jsem zápasil se stojkou, na první stojce jsem začal mít podobný stav jako při štafetě, takže střelba byla pomalejší, ale aspoň jsem ji dokázal odstřílet čistě. Za to můžu být spokojený,“ těší Šlesingra dílčí úspěch.

Šlesingrovi unikla medaile o 2 sekundy, stíhačku vyhrál Němec Lesser

Číst článek

Svou jedinou individuální medaili na MS získal „Boušek“ před osmi lety. Na další si ale musí počkat. „Jezdí se mi tu dobře, i když byla štafeta na rozdupané trati, což mi nevyhovuje. Dnes byla trať tvrdá, rychlá, jak mám rád. Předvedl jsem slušný výkon, bohužel nestačil."

Ani v Kontiolahti se rodák z Ústí nad Orlicí nezbavil drobných zdravotních komplikací. „Trošku posmrkávám… Dělám si legraci, snažím se odlehčit situaci, kdy mě hrozně píp, že jsem až čtvrtej. Se svým zdravotním stavem jsem spokojený,“ pomohl rozhlasové technice s odstraněním neslušného slova Michal Šlesingr.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme