Asi budu lyžovat dál, prozradil Ondřej Bank. Svůj pád z MS už viděl

Dokončuje regeneraci po těžkém pádu na mistrovství světa, užívá si vesnického klidu s kamarády a hlavně s partnerkou a synem, které během sezony moc nevidí. A při tom lyžař Ondřej Bank intenzivně přemýšlí, jestli ještě bude závodně lyžovat, nebo svou kariéru bohatou na zranění raději ukončí. A rozhodnutí už se mu rýsuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Říkal jsem si, že by to mohla mít moje poslední sezóna,“ vysvětluje sjezdař Ondřej Bank

„Říkal jsem si, že by to mohla mít moje poslední sezóna,“ vysvětluje sjezdař Ondřej Bank | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Daří se mi dobře. Skoro každý den mi někdo řekne, že vypadám dobře. Tím, že si pamatují můj obličej z Beaver Creeku, mám teď plno lichotek. Začínám už chodit, těším se, až berle zahodím,“ prozradil Bank.

A v polovině dubna se objevíte už i na lyžích?

Uvidíme, jak se bude všechno rozhýbávat. V ortéze jsem měl nohu docela dlouho. Pokud to půjde podle plánu, tak už máme naplánované nějaké věci se sponzory.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se sjezdařem Ondřejem Bankem mluvil nejen o další sportovní kariéře reportér Jan Kaliba

Jaké zranění se nakonec ukázalo jako nejnepříjemnější? Když jste odlétal z Ameriky, tak jich bylo hodně…

S hlavou jsem neměl žádné potíže a docela rychle se mi zahojil obličej, holky říkali, že mám po odření hrozně jemnou tvářičku. Nejhorší je asi kotník, člověk má pořád ortézu a chodí o berlích. Snažil jsem se doma pomáhat, přebalovat hyperaktivního Alberta o berlích je docela sranda.

Pamatuji si jen začátek pádu, říká potlučený Ondřej Bank

Číst článek

Strhla se na vás velká pozornost, asi za jiných okolností, než byste si přál. Jak jste ustál všechny rozhovory? Nejen do médií, ale i náhodné s lidmi, kteří vás předtím možná ani neznali…

Docela mě to překvapilo, ale je vidět, že krev táhne. Většinou to bylo příjemné, musím říct, že zájem byl daleko větší než po olympiádě. Ale lidé byli milí, říkali mi, že mi v kancelářích fandili. Média jsem ustál, šel jsem do pár pořadů, o kterých si myslím, že jsou zajímavé a mají nějakou kvalitu.

Už jste našel zpětně odvahu podívat se na svůj pád? Co jste si případně říkal a jak jste si ho rozebral?

Nebylo to úplně o odvaze, ale chtěl jsem vypnout a řešil jsem věci kolem rodiny. Pád mi pustili na jednom setkání s mladými lyžaři. Řekl jsem si, že se aspoň podívám, co se stalo. Ani jsem tam neviděl žádnou chybu, možná ztráta koncentrace. Ještě to budu rozebírat víc. Je to spíše poučka, protože chyba to nebyla.

Říkal jste, že o své budoucnosti nebudete rozhodovat s natlučenou hlavou. Už nějaký čas uplynul, takže co dál?

Ihned po pádu bych určitě řekl, že už lyžovat nebudu. Nebezpečí doléhá daleko víc. Měsíc jsem budoucnost vůbec neřešil, ale teď už jsem začal, bavíme se s bráchou a servisáky. Směřuje to spíše k tomu, že budu lyžovat dál. Máme velkou podporu od lidí kolem týmu, jak sponzoři, tak kamarádi.

Ondřej Bank měl už 6 hodin po pádu chuť na pivo | Foto: Jan Kaliba

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme