Bank je po nedokončeném super-G rád, že chytil rytmus před dalšími závody

Druhý závod a podruhé rakouská radost ze zlaté medaile. Po Anně Fenningerové v super-G se mezi muži raduje z titulu světového šampióna v této disciplíně Hannes Reichelt. Z Čechů skončil nejlépe pětatřicátý Kryštof Krýzl. I proto, že předtím Ondřej Bank udělal na trati chybu a svůj první závod na mistrovství světa v Beaver Creeku nedokončil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank na trati superobřího slalomu v Beaver Creeku

Ondřej Bank na trati superobřího slalomu v Beaver Creeku | Zdroj: Reuters

Na super-G jste od sebe mnoho neočekával. Těžko odhadovat, jestli jste hodně zklamaný…

Trochu zklamaný jsem, super-G je disciplínou, ve které sám nevím, jestli můžu jet rychle. Občas mě prostě překvapí. Dneska to nebylo úplně ideální, ale ten kopec je zrádný. Chybu jsem naštěstí ustál.

Došlo k chybě třeba i pod dojmem první části trati, ve které jste se - i podle mezičasů - necítil nejlépe?

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřeje Banka po superobřím slalomu slalomu na MS v Beaver Creeku zpovídal reportér Jan Kaliba

Věděl jsem, že nejedu úplně dobře, tak jsem to tady chtěl nahnat. Jel jsem agresivně a tady stačí malinká chybička. Byl tam měkčí sníh, který mě nepodržel. Ujela mi lyže a už jsem se na hrbíku nedostal na zem.

I Američan Bode Miller, který se k závodění vrátil skoro po roce, sjezd nezvládl a skončil v kotrmelcích. Také ztratil obě lyže, ale do cíle naštěstí dojel po svých…

Po svých, ale slušně pořezaných nohou. Superobří slalom je těžký v tom, že se jezdí ve velké rychlosti. Je to podobné jako sjezd, ale máme jen jednu prohlídku a jede se. První jízdu musí člověk zajet dobře v tom největším nasazení a bez tréninku, který nestíhám, je to někdy obtížné. Někdy nejsem schopný přesvědčit hlavu.

Super-G vyhrál na MS Rakušan Reichelt, Bank po chybě nedojel

Číst článek

Naopak Nor Aksel Lund Svindal předvedl úžasný návrat. Přitom v téhle sezoně ještě nezávodil a rozhodoval se do poslední chvíle. Dojel šestý…

Přehrát

00:00 / 00:00

Kryštof Krýzl se specializuje na slalom, ale z rozhovoru s Janem Kalibou se zdá, že zase přichází rychlostním disciplínám na chuť

To je skvělý. Ne, že bych mu zrovna nefandil, ale on vyhrává všechno, proto fandím vždy někomu jinému. Tady jsem mu ale přál, ať to zvládne.

Dva dny zbývají do sjezdu, tři dyn pak do alpské kombinace. Je tohle něco, z čeho se člověk musí sbírat, nebo je to další vítaná praxe a zkušenost i s tou chybou?

Je to relativně v pohodě. Říkal jsem si, že buď pojedu rychle, nebo v klidu vypadnout. Tady je to o tom být vpředu. Jet šestnáctý nemá cenu, proto mě výpadek netrápí. Jsem rád, že jsem chytil závodní rytmus. Zítra mě čeká trénink sjezdu a pak už závod. Snad to bude dobré.

Uplynul už pátý den po příletu. Aklimatizace už proběhla?

Cítím se docela dobře, žádný velký problém nemám.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme