Bank ještě nekončí. V nejspíš poslední sezoně kariéry chce uspět ve sjezdu

Nechce se mu končit závodem, při kterém v únoru na mistrovství světa doklouzal do cíle v bezvědomí. Navíc má výborné zázemí. Lyžař Ondřej Bank si proto kariéru prodlouží ještě o jednu sezonu. Bude se soustředit na sjezd, rád by uspěl ve Wengenu a Kitzbühelu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank v netradiční lyžárně

Ondřej Bank v netradiční lyžárně | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Celý život bojujeme s podmínkami. Neměli jsme to co nejlepší týmy. Teď to mám, finance jsou, mám dobrý servisní tým. Přišlo mi škoda to při těchto ideálních podmínkách nezkusit,“ vysvětluje Bank jeden z důvodů, proč si ještě prodlouží kariéru.

K těm patří i dobrá pozice mezi sjezdaři, kterou si vydobyl výsledky v minulé sezoně. Teď ji Ondřej Bank bude chtít využít a právě nejnebezpečnější disciplíně všechno podřídí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány lyžaře Ondřeje Banka v reportáži Jana Kaliby

„Skončil jsem čtyřiadvacátý, takže budu jezdit v top třicítce. Zároveň jsem si chtěl vzít jednu disciplínu, na kterou se budu poprvé v životě koncentrovat,“ říká Bank, který bude jezdit i příbuzný superobří slalom a také svou oblíbenou superkombinaci.

Jeho snem a cílem je ale uspět v královské disciplíně, nejlépe v lednu na prestižních kopcích ve Wengenu a Kitzbühelu, a pak s klidným srdcem ukončit kariéru.

V kalendáři SP neschází Beaver Creek

„Na 99 procent je to poslední sezona. Já jsem strašný odkladač věcí, prokrastinace je pro mě dost významné slovo,“ přiznává Ondřej Bank.

„Takže si potřebuju dát cíl, jasný bod. Mám poslední šanci být třeba v Kitzbühelu na bedně. A hotovo. Abych si třeba neříkal: Tak to vyjde příště,“ dodal s úsměvem.

Tlak závodů poslední sezony přijde koncem listopadu a hned druhou zastávkou světového poháru bude americký Beaver Creek, kde těžký pád Bankovu kariéru málem ukončil už letos v únoru.

Po vážném pádu byl Ondřej Bank v bezvědomí, nyní už je v domácím ošetrování | Foto: Reuters

Jan Kaliba, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme