Bank nemůže, italská hvězda bloudila. V Koutech se pojede lyžařské mistrovství

Lyžař Ondřej Bank se na domácí mistrovství v Koutech nad Desnou nedaleko Šumperka, kde bydlí, přijde podívat jako divák. Závody zdobí účast šestého muže z nedávného mistrovství světa v Americe. Ital Nani se ovšem cestou ztratil a do dějiště málem nedorazil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní hvězdou mistrovství v Koutech bude Ital Roberto Nani

Hlavní hvězdou mistrovství v Koutech bude Ital Roberto Nani | Zdroj: Reuters

„Bude to deštivé mistrovství. První den by mohl být dobrý, ale v úterý by měl nastat teprve pořádnej Saigon,“ strachuje se ředitel závodu Tomáš Bank, bratr a trenér reprezentanta Ondřeje.

Kouty nad Desnou leží asi 15 kilometrů za Šumperkem. Cestou se nezdá, že by se tu mohly konat lyžařské závody. Na vlakovém nádraží už se ale objevují zbytky sněhu a o kus dál je zasněžená stráň, na které se v nepříjemném počasí prohání lyžaři.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mistrovství v Koutech nad Desnou organizuje Tomáš Bank, jeho bratr Ondřej se přijede podívat jako divák, zjistil reportér ČRo Jan Kaliba

Ondřej Bank se stále ještě rozhoduje, zda bude pokračovat v kariéře, zatím si ale po karambolu na světovém šampionátu pomáhá berlemi a na závodech, které před několika lety vznikly vlastně pro něho, je znovu jako divák.

„Závody tu probíhají už čtyři roky. S bráchou jsme vymysleli, že si je uděláme pro sebe, abychom nemuseli zbytečně jezdit do Evropy, a já je nikdy nejel. Vždycky jsem byl zraněný,“ směje se Ondřej Bank.

„Žena říká, že to dělám naschvál, abych byl víc s nimi. Že chci být s nima, tak se vysekám. Je to docel hloupý způsob, jak být s rodinou,“ zamýšlí se lyžař.

Tomas Bank - Photos from Tomas Bank's post in Czech Alpine... | Facebook

Místo Ondřeje Banka jsou tak hlavními osobnostmi mezinárodního mistrovství České republiky, kde se dají nasbírat body k vylepšení startovních čísel pro příští sezónu Světového poháru, třeba Slovák Adam Žampa, který si už rozmyslel úmysl začít závodit za Rusko, anebo Ital Roberto Nani.

Cesta 6. obřího slalomáře na MS do Koutů nad Desnou byla hodně dobrodružná. „Zabloudil. Na to, že jeli ze Slovinska přes Brno, tak se ocitli někde v Čechách a museli dojet zpátky. Dojel do nějakých jiných Koutů někde u Hradce Králové,“ vysvětluje Tomáš Bank.

Bank skládá tým pro příští sezonu, láká ho sjezd v Kitzbühelu

Číst článek

„Pro mě to má kouzlo. Jsem patriot na Jeseníky, tak jsem rád, že sem přijelo hodně lidí z různých koutů světa, že jim můžeme ukázat, že tu máme také docela hezká střediska, hezké Kouty,“ říká hlavní organizátor.

Sdružené slalomové mistrovství České i Slovenské republiky se po dvou dnech přesune do Špindlerova Mlýna, kde se bude od středy do pátku soutěžit v dalších disciplínách.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme