Bank s Krýzlem si užívají výsadu, bydlí v Beaver Creeku. Do apartmá dojedou přímo ze sjezdovky

Kinosál, tělocvična, lyžárna, jídelna i noclehárna. Všechny tyhle funkce najednou plní apartmá českých lyžařů Ondřeje Banka a Kryštofa Krýzla, kteří na rozdíl od zbytku české výpravy na mistrovství světa v Americe bydlí přímo u tratí v Beaver Creeku, a nemusejí tak dojíždět z druhého pořadatelského střediska Vailu

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bank s Krýzlem mají z apartmánu někdy i tělocvičnu a svah

Bank s Krýzlem mají z apartmánu někdy i tělocvičnu a svah | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Příbytkem Ondřeje Banka a Kryštofa Krýzla se ozývá seriál Přátelé, obvyklým programem českého dua ale tato populární televizní sága není.

„Spíš koukáme na Červeného trpaslíka, toho jsme ale viděli už asi milionkrát,“ usmívá se Kryštof Krýzl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na návštěvu do apartmá Kryštofa Krýzla a Ondřeje Banka se vydal redaktor Jan Kaliba

„Přátelé jsou odlehčením po vražedném filmu, na který jsme koukali odpoledne,“ upřesňuje Ondřej Bank.

Apartmá přímo u svahu, to není jen získaný čas navíc, ale uspoří se i energie. „Zrovna u mě je každá ušetřená energie hodně znát,“ potvrzuje Bank, jehož předběžný plán je absolvovat všechny vypsané mužské disciplíny šampionátu.

„Po tréninku jsme během tří minut na pokoji a můžeme se hned najíst a vyšlapat na kole,“ libuje si osminásobný účastník mistrovství světa Ondřej Bank.

Beaver Creek patří k těm výše položeným střediskům, regenerace je proto náročnější než obvykle.

Miller a Vonnová, uzdravené lyžařské legendy si daly sraz na domácím MS

Číst článek

„Je důležité najíst se ihned po výkonu, aby tělo co nejvíce regenerovalo. Takové věci pak rozhodují v závodě. V nadmořské výšce, jako je Beaver Creek, se sportuje opravdu náročně.“

Kromě toho, že dojedou na lyžích až do ubikací, chválí si rozespalý Kryštof Krýzl mimo jiné i měkké postele. „Mít takový byteček by mi vůbec nevadilo,“ přiznává.

S pochvalami pokračuje i Bank. Byť zrovna on k fanouškům amerického kontinentu rozhodně nepatří. „Amerika mi sympatická není, ale mám na ní rád, že apartmány tady jsou většinou prostorné,“ vysvětluje.

Místa mají oba dost. Apartmá připomíná malou tělocvičnu. Rozproudit unavené nohy tak můžou i na přistaveném rotopedu.

„Už se nám to tu ale začíná zaplňovat. Lyžárna je daleko, asi si jí za chvíli uděláme i tady,“ říká dobře naladěný Kryštof Krýzl, jemuž právě dorazily lyže z Vailu.

Jak říká servisman Matyáš Mleziva, komunikace mezi Vailem, kde na Krýzlových lyžích pracuje, a Beaver Creekam bývá někdy dost složitá.

„Obvykle servisman dojde do lyžárny a uvědomí si, že neví, co přesně závodník chtěl, protože se ho zapomněl zeptat. Pak se snaží závodníkovi zavolat a zjistit to.“

„Ten ale zrovna spí a je to v háji,“ dodává se smíchem Kryštof Krýzl, pohodlně usazený v křesle v obývacím pokoji. Na dosah má přitom jídelní stůl, bar a kuchyň.

To Ondřej Bank už sedí na rotopedu připravený plnit tréninkový plán připravený od jeho bratra Tomáše, šéftrenéra české reprezentace. Letos do přípravy vložili novinku, nafocené poznámky z trenérské chůze posílá Tomáš hned prostřednictvím mobilní aplikace.

„Občas je těžké se v tom vyznat. První úkoly jsme museli s Kryštofem hodně luštit. Rozuměli jsme tak padesáti procentům. Ale je to dobré, hned víme co a jak,“ chválí si.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme