Bank spadl v kombinačním sjezdu MS. Má těžký otřes mozku

Lyžař Ondřej Bank nedokončil na mistrovství světa kombinační sjezd. Český reprezentant v cílovém prostoru ošklivě upadl. Vedle pořezaného obličeje má i těžký otřes mozku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank utrpěl při pádu silný úder do hlavy a sedřel si i obličej

Ondřej Bank utrpěl při pádu silný úder do hlavy a sedřel si i obličej | Zdroj: ČTK

Bank jel až do pádu slibnou jízdu. Na posledním mezičasu byl na třetí pozici. Po skoku v jedné z posledních zatáček se mu ale zasekla lyže do sněhu a ihned o ni přišel. Do cíle doletěl v kotrmelcích.

„Bany je při vědomí, ale má namláceno,“ informují oficiální facebookové stránky Ondřeje Banka.

Bezprostředně po pádu Bank nekomunikoval. Do nemocnice ve Vailu byl převezen s podezřením na silný otřes mozku, které se následně potvrdilo. Stav je stabilizovaný.

„Je při vědomí, může komunikovat a hýbe se,“ řekla Českému rozhlasu Bankova fyzioterapeutka Silvia Šúrová.

Ondra je opravdu velký smolař, myslím jenom na něj, lituje Vráblík kamaráda Banka

Číst článek

Po sedmém místu v sobotním sjezdu a při životní formě, která se ho od olympisjkých her v Soči drží, byl Bank jedním z favoritů kombinačního závodu.

Se zdravím ale bojuje rodák ze Zábřehu po celou kariéru. Řešit musel problémy s koleny, zlomené měl holenní a lýtkové kosti, stejně tak i prst na ruce a čelist.

V roce 2011 se navíc léčil z blíže nespecifikované nemoci, při které zhubl 15 kilogramů. Po návratu z léčby si pak vykloubil rameno a opět poranil koleno.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme