Bauer přemýšlí o konci kariéry, rozhodne se během několika týdnů

Stříbrná medaile z mistrovství světa by mohla být krásnou tečkou za kariérou běžce na lyžích Lukáše Bauera. Navíc typickou, protože přes veškeré úsilí nikdy nedosáhl na zlatou, ať už ze šampionátu, nebo olympijských her. Ale ona medaile může být pro 37letého borce i motivací, proč by měl jako vrcholový lyžař ještě pokračovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běh na lyžích, Tour de Ski, spokojený Lukáš Bauer v cíli 5. ročníku Tour de Ski

Běh na lyžích, Tour de Ski, spokojený Lukáš Bauer v cíli 5. ročníku Tour de Ski | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Jestli bude rozvíjení lenosti pokračovat stejným tempem, budu asi jen ředitelem. Ale línej ředitel také nemá moc dlouhý život,“ zamyslel se Lukáš Bauer.

37letý lyžař bude v následujících týdnech přemýšlet, jestli ještě pořád závodit týden co týden i ve Světových pohárech, nebo jen občas v dálkových bězích, případně se věnovat vedení vlastního týmu Pioneer Investments, který se právě na vytrvalostní závody specializuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dilema Tomáše Bauera o dalším směřování jeho kariéry zjistil reportér ČRo Tomáš Kohout

„Klasické pořekadlo je, že když to dělám takhle dlouho, tak to ještě rok vydržím. Nakonec zjistíte, že to s tímhle přesvědčením děláte deset patnáct let,“ uvažuje stříbrný medailista z nedávného MS nad následující sezonou. Přitom poslední měl být už jeho šampionát v roce 2011.

Světový pohár už ale jeho prioritou nebude. „Úplně už nevidím tu cestu, že bych se zaměřoval na všechny závody SP a pokračoval jako doteď. Zejména s ohledem na rodinu. Myslím, že jí strašně moc dlužím za ty roky, kdy jsem neustále pryč a měl jsem enormní podporu,“ naznačuje Lukáše Bauer.

Nicméně občasné návštěvy prestižního seriálu nevylučuje, stejně jako jeho vrcholného podniku. „Není sezona s mistrovstvím světa ani s olympiádou, takže pokud bych se měl zaměřovat na Světový pohár, tak jednoznačně Tour de Ski.“

Bude muset začít přemýšlet

Přemýšlení Lukáše Bauera se tedy za ten měsíc po mistrovství světa moc neposunulo k tomu, že by tušil náznak řešení. Na rozdíl třeba od slalomářky Šárky Strachové, která oznámila pokračování o další dva roky a sjezdaře Onřeje Banka, který k něčemu podobnému spěje také.

Lukáš Bauer si dává ještě tak dva tři týdny na rozhodování o své závodnické kariéře. „Nakonec si myslím, že o tom budu muset začít víc rozmýšlet, diskutovat s hodně lidmi. Ale také zjišťovat, co bych dělal jiného,“ přemýšlí Lukáš Bauer.

Nudit se ale nebude ani tak. Kromě většího času stráveného s rodinou chce Lukáš Bauer po pilotní sezoně vylepšit práci svého týmu dálkových lyžařů a uvažuje o tom, že si vysokoškolské vzdělání ekonoma vylepší o studium inženýrského oboru.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme